Search
Close this search box.

Nov način izvajanja specialističnih storitev v SB Slovenj Gradec

Iz Splošne bolnišnice (SB) Slovenj Gradec sporočajo, da prehajajo na nov način izvajanja specialističnih ambulantnih storitev. Pacientom bodo namreč ponovno pričeli po pošti pošiljati vabila s točnimi termini zdravstvene obravnave oziroma pregleda.

Vabilom bodo priloženi epidemiološki vprašalniki v zvezi s COVID-19 in jasna navodila za izpolnjevanje. Ključnega pomena je, da pacienti izpolnijo vprašalnik en dan pred predvidenim pregledom oz. storitvijo in da pridejo na pregled samo v primeru, da nimajo simptomov (znakov) za COVID-19 ter imajo negativno epidemiološko anamnezo. Pacienti, ki ob prihodu s seboj ne bodo imeli vabila in ustrezno izpolnjenega vprašalnika, v bolnišnico ne bodo mogli vstopiti.

V SB Slovenj Gradec so sicer 11. in 12. maja 2020 testirali 31 oseb s sumom na COVID-19. Testirali so tri zaposlene, 24 pacientov in štiri svojce. Vsi odvzeti brisi so bili negativni.

Na ta način bodo lahko povečali pretočnost pacientov skozi glavno avlo in zagotovili ustrezno razdaljo med posamezniki, s tem pa omogočili večjo varnost vsem zaposlenim in pacientom SB Slovenj Gradec.

Pri tem prosijo, da spoštujete ukrepe in jim s svojim odgovornim ravnanjem še naprej omogočate, da obvladujejo potek in širjenje epidemije.

Najlepše se vam zahvaljujejo. “Ostanite doma, ostanite zdravi.”

Vir: Splošna bolnišnica Slovenj Gradec