Kacin: Za osnovnošolce tudi prihodnji teden počitnice

Učenci osnovnih šol bodo tudi prihodnji teden imeli počitnice, je za TV Slovenija napovedal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin. Aktivnosti v srednjih šolah in visokošolskih zavodih bodo potekale na daljavo, vrtci pa bodo še naprej delovali omejeno. V veljavi ostajajo tudi vse omejitve gibanja, je dodal.
šola, klopi prazne

Učenci imajo ta teden jesenske počitnice, zaradi epidemioloških razmer v državi pa jih bodo podaljšali še za en teden, s čimer želijo omejiti stike ter s tem možnost prenašanja virusa.

Vrtci ta teden delujejo omejeno in zagotavljajo varstvo le za otroke tistih staršev, ki morajo biti na delovnem mestu. Ker so lahko župani za svojo občino ocenili, da ostanejo vrtci odprti, če je njihovo delovanje nujno potrebno, so tako vrtci tudi ta teden ponekod ostali odprti, čeprav naj bi prišla v varstvo manj kot desetina vpisanih otrok.

Podaljšanje ukrepov za teden dni je ponoči prek Twitterja napovedal tudi premier Janez Janša. Kot je sporočil po večernem posvetu ožje vladne ekipe in strokovne svetovalne skupine, bo število obolelih za covidom-19 glede na projekcije žal vsaj še nekaj časa naraščalo. “Ukrepi bodo zato podaljšani za teden dni,” je napovedal.

Podrobnosti četrtkovih sklepov vlade bodo pristojni ministri predstavili danes dopoldne na novinarski konferenci.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.