Search
Close this search box.

K odstopu Janeza Lavreta še soglasje vlade

Vlada se je na današnji dopisni seji seznanila z odstopno izjavo direktorja javnega zdravstvenega zavoda Splošne bolnišnice Slovenj Gradec Janeza Lavreta in podala soglasje k njegovi razrešitvi. Na čelo direktorata za zdravstveno ekonomiko pa je postavila nekdanjo državno sekretarko na ministrstvu za finance Sašo Jazbec.

Poslovni direktor Splošne bolnišnice Slovenj Gradec Janez Lavre je pisno odstopno izjavo podal 3. aprila, svet zavoda bolnišnice pa ga je posledično s funkcije razrešil nekaj dni pozneje.

Vlada je danes s položaja generalne direktorice direktorata za zdravstveno ekonomiko na ministrstvu za zdravje na njeno željo razrešila Natalijo Pavlin in na njeno mesto kot vršilko dolžnosti postavila Sašo Jazbec. Na tem mestu bo do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar najdlje do 22. oktobra.

Kot so še zapisali v sporočilu po seji vlade, ima Jazbečeva bogate izkušnje s področja javnih financ, v prejšnji vladi Marjana Šarca pa je bila državna sekretarka na ministrstvu za finance.

PREBERITE TUDI: Direktor slovenjgraške bolnišnice Janez Lavre odstopil s položaja

Dogodki