Search
Close this search box.

Direktor slovenjgraške bolnišnice Janez Lavre odstopil s položaja

Direktor slovenjgraške bolnišnice Janez Lavre je potem, ko je sprožil razburjenje s spornimi tviti, ponudil odstop. Kot so danes sporočili z ministrstva za zdravje, je minister Tomaž Gantar odstop že sprejel. Lavre pa je za STA povedal le, da sta se z ministrom večkrat pogovarjala, sporočila ministrstva o njegovem odstopu pa ne komentira.

Kot so še zapisali na ministrstvu “v povezavi z neprimernim javnim komuniciranjem direktorja”, bo razrešitev predmet nadaljnjih postopkov.

PREBERITE TUDI: Neprimerni tviti direktorja SB SG: “Ti ne boš šel na ventilator!”

Lavre, sicer zdravnik, se je pod plazom ogorčenja znašel, potem ko je prek zdaj že ukinjenega računa na Twitterju objavil zapise, v katerih je omenjal morebitno okužbo določenih posameznikov s koronavirusom in jo povezal z odločanjem o tem, kdo (ne) bo deležen zdravljenja z ventilatorjem.

Za svoje ravnanje se je kasneje opravičil.

Predsednik sveta bolnišnice Simon Jevšinek pa je za STA povedal, da z ustno podanim odstopom Janeza Lavreta uradno še ni seznanjen. Da pa pričakuje, če gre za odstop, da ga bo Lavre podal tudi pisno. Temu bi potem sledili nadaljnji postopki oz. imenovanje v. d. direktorja slovenjgraške bolnišnice.

Dogodki