JZ Spotur in JZ ŠKTM Radlje ob Dravi prejela finančna sredstva za nakup tehnične opreme pri razdeljevanju donirane hrane

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v okviru letošnjega javnega razpisa za sofinanciranje nakupa tehnične opreme posrednikom pri razdeljevanju donirane hrane 11 upravičencem izplačalo nekaj več kot 46.500 evrov. Ministrica Irena Šinko je v luči prizadevanj za premagovanje draginje sofinanciranje označila za korak v pravo smer.

Kot so danes sporočili z ministrstva, je bilo na razpisu skupaj na voljo do 50.000 evrov. Pravočasno so dobili 13 vlog, pri čemer je enajst vlog izpolnjevalo vse predpisane pogoje.

Prejemniki sredstev iz javnega razpisa so: Javni zavod ŠKTM Radlje ob Dravi, Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote, Nadškofijska Karitas Maribor, Društvo Ars Vitae, JZ SOCIO Celje, območna združenja Rdečega križa Slovenije iz Novega mesta, Tolmina in Ribnice, JZ Spotur Slovenj Gradec, Škofijska Karitas Celje in združenje za promocijo prostovoljstva Slovenska filantropija, izhaja iz sporočila za javnost.

Z razpisanimi sredstvi je bil sofinanciran nakup tehnične opreme in stroškov dostave te opreme posrednikom pri razdeljevanju donirane hrane.

“V luči prizadevanj premagovanja draginje, pomoči ranljivim skupinam ter zasledovanja ciljev, opredeljenih v strategiji za manj izgub hrane in odpadne hrane v verigi preskrbe s hrano Spoštujmo hrano, spoštujmo planet je takšno sofinanciranje korak v pravo smer,” je poudarila ministrica Irena Šinko. Ob tem je pozvala k spoštovanju hrane in s tem tudi vseh, ki v prehranski verigi skrbijo za pridelavo in predelavo hrane.

Ministrstvo sofinancira nakup tehnične opreme posrednikom pri razdeljevanju donirane hrane, saj se s tem v prvi vrsti podpira aktivnosti, ki zmanjšujejo pomanjkanje hrane za ranljive skupine. Obenem je to tudi učinkovit vzvod za zmanjšanje količin presežkov hrane, so prepričani na ministrstvu.

Z razpisom ministrstvo sofinancira nakup opreme, kot so delovne mize, pomivalni stroji, omare za skladiščenje hrane, štedilniki in hladilne torbe za prevoz materiala.

Dogodki