Search
Close this search box.

Jutri v Kompleksu trio SaGaDuDaB, v soboto branje poezije

V KMKC Kompleks bo jutri koncert vrhunskih glasbenikov z imenom SaGaDuDaB, v soboto pa se bodo spomnili na največjega slovenskega pesnika dr. Franceta Prešerna.

Jutri se v Kompleksu obeta dogodek za vse ljubitelje elektronike s pridihom akustike. “Unikatno, odločno, urbano”. Na njihov oder prihaja trio mladih slovenskih vrhunskih glasbenikov SaGaDuDaB, ki izvaja unikatno avtorsko glasbo.

Domen Gracej, trobentač in producent z izkušnjami na evropskih in ameriških odrih opisuje projekt, ki je zorel dve leti z besedami: “Glasba mora ljudi zabavati, sproščati, jim dati povod za razmišljanje,” Tudi Danijelu Lauku, ki navdušuje z nenavadnimi tehnikami igranja saksofona, nastopanje na domačih in mednarodnih glasbenih prizoriščih z uveljavljenimi glasbeniki ni tuje. Jean Markič pa je klaviaturist, skladatelj in producent, ki ruši klasično instrumentalno kombinacijo. Njegova glasba pa ne gre mimo nobenega večjega glasbenega festivala.

Vstopnina je tri evre, za imetnike članske izkaznice pa je vstop prost!


V soboto, na dan, ko se spominjamo največjega slovenskega pesnika dr. Franceta Prešerna pa prirejajo dogodek pod imenom Branje poezije: Prosto po Prešernu!, kjer spodbujajo obiskovalce KMKC Kompleks, da preberejo odlomek svoje najljubše poezije. Najbol pogumni pa lahko poprimejo za mikrofon in z občinstvom delijo tudi kakšno svoje avtorsko delo. Bukvarna Ajta je Kompleksu podarila nekaj knjig, ki bodo na voljo vsem obiskovalcem. 

Dogodki