Search
Close this search box.

Jutri se pričenja veseli december s pestrim programom tudi v Slovenj Gradcu

Prepustite se utripu najbolj čarobnega meseca v letu in se pridružite pestremu dogajanju, ki so ga letos pripravili za vas v Slovenj Gradcu.

Veselo decembrsko vzdušje bodo otvorili s prižigom prazničnih luči in zabavo z glasbeno skupino DaDžem. Dogajanje se bo pričelo ob 17. uri. Od jutri dalje bodo najmlajši lahko v Božičkov nabiralnik, ki se bo nahajal v središču mesta, oddali tudi svoje pismo z najbolj skritimi željami. Če bodo v pismu navedli svoj naslov, jim bo Božiček tudi odpisal.

Prižig prazničnih luči, ki bo potekal jutri, ob 17. uri, si boste lahko ogledali tudi preko Facebooka Koroške novice, Mestne Občine Slovenj Gradec in JZ Spotur, kjer bo poskrbljeno za prenos v živo.

Zagotovo pa vam v mestu ne bo dolgčas niti v petek, 2. decembra, ko vas ob 10. uri čaka otvoritev novega starega hladilnika “Vzemi in daruj knjigo” z nastopom kantavtorja Adija Smolarja. Na ta dan bo od 9. ure in vse do 17. ure, potekal knjižnji sejem. Dogajanje se bo zaključilo s predstavitvijo projekta “Popravhajmo se” in nastopom odličnega Milana Kamnika.

V ponedeljek, 5. decembra, se boste lahko srečali z Miklavžem in to na Trgu svobode, ob 17. uri. Ta pridnim otrokom prinese jabolka, suho sadje in orehe. Porednim pa šibo.

V petek, 16. decembra, ob 15. uri, se pričenja Božični sejem, kjer boste lahko vse do 20. ure, nakupili božična darilca za svoje najdražje, se podružili ob kuhančku in toplem čaju ter začutili utrip najbolj čarobnega meseca v letu. Ob tem pa vas čaka tudi zanimiv spremljevalni program. Ob 19. uri bo za vas nastopila ženska vokalna skupina Nova in glasbena skupina Vampir. Nato se izbiranje daril prestavi v lokale v mestnem jedru, kjer boste lahko nakupovali vse do 22. ure in to “pod lučkami”, kar bo zagotovo posebno doživetje. Božični sejem bo potekal tudi v soboto in nedeljo od 10. do 20. ure.

Pod okriljem Koroškega pokrajinskega muzeja, se boste lahko odpravili tudi na sprehod ob mestnem obzidju, ki bo tokrat zagotovo najbolj pravljičen do zdaj. Pridružite se nam v soboto, 17. decembra, ob 16. 30 uri. Tako v soboto, kot tudi v nedeljo, vas čaka bogat božični glasbeni program, ki bo potekal od 17. ure dalje.

V ponedeljek, 26. decembra, od 17. ure dalje vljudno vabljeni na že tradicionalni Zakuhan koncert z mešanim pevskih zborom Carinthia Cantat. S svojim nastopom in omamnimi dišavami zakuhanega vina bodo pričarali čaroben začetek prazničnega tedna, ki bo nepozaben.

V petek, 30. decembra, ob 17. uri, nas bo obiskal še eden izmed treh dobrih mož in sicer dobri stari dedek Mraz, ki bo narisal iskrice v otroških očeh. Tokrat pa bo za vse otroke poskrbel se za dodatno presenečenje in sicer z otroško predstavo Praznična detektivka.

Staro leto pa bomo zaključili v kar se da veselem vzdušju in sicer s silvestrovanjem na prostem s skupino Potepini. Vabljeni, da se nam pridružite, v soboto, 31. decembra, od 21. ure dalje. Skupaj se bomo poslovili od starega leta in nazdravili novemu!

Program pestrega prazničnega dogajanja v veselem decembru.

Celotno dogajanje bo seveda tudi letos potekalo pod organizacijskim okriljem JZ Spotur in MO Slovenj Gradec. Prijazno vabljeni vsi od blizu in daleč!

Vir: JZ Spotur

Dogodki

Prepustite se utripu najbolj čarobnega meseca v letu in se pridružite pestremu dogajanju, ki so ga letos pripravili za vas v Slovenj Gradcu.