Search
Close this search box.

Jutri predviden začetek cepljenja v slovenjgraški bolnici, včeraj odkrili 8 novih okužb

V Slovenjgraški bolnici so včeraj med 46 opravljenimi testi na novi koronavirus potrdili 8 novih pozitivnih primerov, so sporočili iz slovenjgraške bolnice.

Zdravijo 48 bolnikov s potrjeno okužbo, od teh jih 6 potrebuje zdravljenje v enoti za intenzivno zdravljenje. V domače oskrbo so včeraj odpustili 9 oseb, 1 oseba pa je umrla.

Danes pričakujejo prvo dostavo manjših količin cepiva, s cepljenjem zaposlenih bodo predvidoma pričeli jutri, so še dodali v koroški bolnici.

V nekaterih bolnišnicah v Sloveniji so že pričeli z cepljenjem zdravstvenih delavcev. V Splošni bolnišnici Murska Sobota so prav danes dobili prve odmerke cepiva proti covidu-19 in najprej cepili najbolj izpostavljene zdravstvene in druge delavce, ki še niso zboleli za to boleznijo. 

Prve odmerke cepiva so danes prejeli tudi v Splošni bolnišnici Novo mesto, s katerim bodo cepili najprej zaposlene na intenzivnem oddelku za covidne bolnike. V nadaljevanju bodo cepili zaposlene na oddelku za ostale bolnike s covidom-19 in nato po prednostni listi glede na starost oz. ogroženost, so sporočili iz bolnišnice.

V nedeljo, prvi dan cepljenja, so v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana cepili 77 zaposlenih, od tega 20 zdravnikov, 48 medicinskih sester, štiri strežnice in pet ostalih zaposlenih iz enot za covidne bolnike.

Preberite še: Prijave za cepljenje starejših zunaj domov za starejše zbirajo osebni zdravniki, Polovica vprašanih bi se cepila takoj, ko bo mogoče

VIR: SBSG, STA

Dogodki

V Slovenjgraški bolnici so včeraj med 46 opravljenimi testi na novi koronavirus potrdili 8 novih pozitivnih primerov, so sporočili iz slovenjgraške bolnice.