Search
Close this search box.

Jutri na Ravnah Lutkovni poligon in ekološki dan

Jutri se lahko na Ravnah na Koroškem udeležite dveh dogodkov. V prostorih Štauharije bodo za otroke pripravili Lutkovni poligon, na platoju pred Trgovino Tuš pa ekološki dan.

Koroški pokrajinski muzej, enota Muzeja Ravne na Koroškem v sredo, 30. septembra 2020 , s pričetkom ob 10. uri v prostorih Stare železarne (Štauharije) prireja Lutkovni poligon.

V Koroškem pokrajinskem muzeju so pojasnili, da Lutkovni poligon skozi lutkovno igro razvija motorične spretnosti in razgiba otroške prste ter domišljijo. “Poligon poteka skozi pripovedovanje zgodbe, katere osrednji lik so otroci sami z izbrano lutko. Poleg soustvarjanja lutkovne igre v poligonu se udeleženci izobražujejo tudi v dramaturgiji zgodb in sestavljanju pripovedi skozi scenosled,” so razložili in dodali, da je potrebno z lutko iti skozi ozek tunel, nato prečkati deročo reko, skakati samo po rumenih kamnih in na koncu igrati pravo lutkovno košarko.

Prav tako v sredo, s pričetkom ob 12. uri pa bo na platoju pred trgovino Tuš na Ravnah ekološki dan: Učim se ekološko ozaveščeno živeti, torej sem! 

V okviru projekta “Krožni način življenja” bo na Ravnah pred trgovino Tuš potekal “Ekološki dan”. Dogodek bo potekal v okviru projekta Tedni vseživljenjskega učenja 2020, katerega območni koordinator je Ljudska univerza Ravne na Koroškem.

VIR: Občina Ravne

Dogodki