Search
Close this search box.

Jutri bodo na Ravnah podpirali solidarnost

Jutri se bo v Kompleksu odvijal regionalni dogodek "Dajmo solidarnosti zagon", ki se izvaja v vseh slovenskih regijah.

Jutri, 17. maja bodo v Kompleksu od 9. ure dalje podpirali solidarnost. Na regionalnem dogodku “Dajmo solidarnosti zagon“, ki bo združil dijake, študente in predstavnike različnih organizacij ter društev, bodo udeleženci razpravljali o solidarnosti. Namen projekta, ki se v mesecu aprilu in maju odvija po vseh slovenskih regijah, vključuje pa 12 regionalnih dogodkov, je odpreti prostor za naslavljanje tematike solidarnosti.

V štiri urnem programu, ki bo sestavljen iz interaktivnih izkustvenih aktivnosti, daljših razprav in iskanja predlogov za bolj solidarno družbo, bodo mladi razpravljali o solidarnosti, njenem pomenu za družbo in njeni vrednosti. Cilj dogodka Dajmo solidarnosti zagon je postaviti tematiko solidarnosti na agendo in jo tako, lokalno in nacionalno, medijsko izpostaviti. Poleg odprtega prostora za razpravo o solidarnosti bodo mladim tudi predstavljene možnosti mobilnosti v okviru Evropske solidarnostne enote, ki jim omogoča, da se priključijo prostovoljnim akcijam, opravljajo pripravništva ter pridobijo zaposlitve na različnih področjih.

K sodelovanju so povabili srednje in višje šole na Koroškem, slovenjegraško fakulteto ter številna društva, organizacije ter občine. Ker je tema zelo pomembna in obširna, k udeležbi na dogodku vabijo tudi vse, ki se želite kvalitetne razprave o solidarnosti.

 »Odzvali smo se povabilu Zavoda MOVIT, saj se nam zdi razprava o solidarnosti zelo pomembna. Je navsezadnje lepilo družbe, jo drži skupaj, nam daje priložnosti in zagotavlja dobrobit prav vseh ljudi. Veselimo se kvalitetne in vodene razprave, še bolj pa predlogov, kako zgraditi bolj solidarno družbo,« je dejala direktorica KMKC Kompleks, Ana Pisar.  

Glavni organizator dogodka je Zavod MOVIT, regionalnega pa organizira v sodelovanju s Koroškim mladinskim centrom Kompleks.

Dogodki

Jutri se bo v Kompleksu odvijal regionalni dogodek "Dajmo solidarnosti zagon", ki se izvaja v vseh slovenskih regijah.