Search
Close this search box.

Jutri bo v Slovenj Gradcu potekal dobrodelni koncert “Naj nasmeh izbriše skrbi”

Čaka vas čudovit večer v družbi Koroških simfonikov ter številnih gostov. Potekal bo pod organizacijskim okriljem Lions cluba Slovenj Gradec.

Dobrodelni koncert bo potekal jutri, v soboto, 3. februarja 2024, ob 18. uri v novi športni dvorani Šolskega centra v Slovenj Gradcu.

V okviru dobrodelnega dogodka, ki nosi pomenljiv naslov “Naj nasmeh izbriše skrbi”, pripravljajo barvit glasbeni in kulturni program. Na dogodku se bodo prvič v Slovenj Gradcu predstavili Koroški simfoniki z vrhunskimi solisti, ki delujejo pod umetniškim vodstvom maestra Đorđe Beraka. V programu bo sodeloval tudi mešani komorni zbor Carinthia Cantat iz Slovenj Gradca. Tudi tokrat bodo zapeli pod umetniškim vodstvom Toneta Gašperja in ob klavirski spremljavi Maje Kastratovik. Iz zamejstva prihaja Trio Gregorič (v sodelovanju z Lions clubom Bleiburg – Pliberk) in gledališki igralec Jure Ivanušič, ki bo tudi moderator programa.

Na odru bodo nastopili izjemni solisti: sopranistka Mateja Poročnik, violočelistka Katja Meljnikov Aigner, flavtistka Klara Kobolt in perspektivni mladi trobentač Anej Gorenjak.

S koncertom bodo zaokrožili dobrodelne aktivnosti njihovega kluba ob katastrofalnih poplavah lanskega avgusta, ko so takoj po ujmi zagotovili 75 razvlažilcev in jih s pomočjo civilne zaščite razdelili v vseh treh dolinah. Z različnimi aktivnostmi pa so zbrali  še več kot 80.000 evrov, ki so bili kot hitra pomoč razdeljeni najbolj prizadetim. S koncertom pa se bodo tudi zahvalili prostovoljcem, ki so tako nesebično pomagali vsem prizadetim. Cena vstopnice na dobrodelni dogodek znaša 20 evrov.

Že danes pa lahko pošljite SMS s ključno besedo POMAGAMO10 in prispevali boste 10 EUR za pomoč prizadetim v lanskih poplavah na Koroškem! Velja za uporabnike omrežij: Telekom, A1, Telemach in T-2.

Ne pozabite, da velik si – kolikor veko je tvoje srce. Zato vabljeni vsi od blizu in daleč, da podprete dobrodelni in vrhunsko obarvan glasbeno kulturni dogodek. Dobrodošli!

Dogodki

Čaka vas čudovit večer v družbi Koroških simfonikov ter številnih gostov. Potekal bo pod organizacijskim okriljem Lions cluba Slovenj Gradec.