Search
Close this search box.

Jure Košir na Krvavcu s svojo progo

Na Krvavcu so v petek odprli novo progo in jo poimenovali po slovenskem smučarju in večletnem ambasadorju Krvavca Juretu Koširju. Gre za prvo poimenovanje kakšne proge na slovenskih smučiščih po slovenskem smučarju. Investicija v novo progo, ki jo je v celoti pokril RTC Krvavec, je znašala 250.000 evrov.

Nova proga predstavlja srednjo stopnjo zahtevnosti, na shemi smučišča pa je pod številko 17a obarvana rdeče. Na Krvavcu bo predstavljala več terena za smučanje, namenjena pa je tudi tekmovalcem za treninge in bo tako lahko dosedanji poligon za treninge redno odprt za ostale obiskovalce, so sporočili iz družbe RTC Krvavec.

Jure Košir je v svoji karieri nanizal kar nekaj odličnih rezultatov na tekmah svetovnega pokala v alpskih disciplinah, na Krvavcu pa si želijo, da bi nova proga pripomogla tudi mlajšim generacijam do kar najboljših rezultatov na državnih tekmovanjih, ki se izvajajo na Krvavcu, in na vsakodnevnih treningih.

Košir je ob odprtju proge izrazil veselje in ponos, da je dobil takšno čast. “Tega resnično nisem pričakoval, daj je bila zaenkrat to praksa le v tujini,” je poudaril. Pohvalil je teren proge, ki ga je označil za lepega, a kar zahtevnega, ki se ga je treba lotiti s pravilnim tehničnim smučanjem, “vseeno pa je to proga, ki omogoča ekstremne zavoje za tiste prave smučarske navdušence”.

Kot omenjeno, je investicija v novo progo znašala četrt milijona evrov, v prihodnje pa si RTC Krvavec kot partnerski vadbeni center slovenske smučarske zveze želi, da se vadbene površine za alpsko smučanje umestijo v razvid javnih športnih objektov, s čimer bi bilo mogoče sofinanciranje iz javnih sredstev.

Več iz istega kraja