Search
Close this search box.

Junaka Tonija Mulca je v Slovenj Gradcu pričakalo preko 200 ponosnih Korošcev (FOTO in VIDEO)

Toni Mulec je končno doma. Na poti do doma so ga domačini najprej pozdravili med 16. in 17. uro v mestnem jedru, kamor se je pripeljal v spremstvu gasilskih vozil, ob 17. uri pa so mu pripravili sprejem pri gasilskem domu na Legnu. Tam smo bili tudi mi.

Toni Mulec je uvodoma strnil nekaj občutkov iz največjega podviga do sedaj: “Tudi, ko prideš v cilj, moraš biti fokusiran naprej, saj voziš pod omejitvijo in ne smeš čez. Dnevi v dežju. Promet tam je zelo slab, vidljivost tudi. Na motorju ni brisalcev. V vsakem primeru je nevarno.”

Na vprašanje ali se bo tja podal tudi v prihodnjem letu odgovarja: “V prvih dneh nočeš razmišljat o naslednjem letu… A sem se že zalotil, da kdaj vmes rečem, da prihodnje leto bo pa to tako… Seveda je vse odvisno od podpore, financ,…”

Velika množica navijačev in podpornikov je Toniju tako izkazala veliko spoštovanje v domačem kraju, kjer se zavedamo, da je velik ambasador Koroške in Slovenije v svetu. S ponosom mu je čestital in izrazil dobrodošlico tudi župan Mestne Občine Slovenj Gradec Tilen Klugler. Podelil mu je priznanje MO Slovenj Gradec ter dodal, da je leto 2023 leto, ko imamo tudi mi takega šampiona, da ga lahko pošljemo na to najtežjo preizkušnjo.” Nekaj dni pred odhodom ga je Toni poklical in mu povedal, da ima cilj in tam bo odvozil svoje ne glede na to, če dobi kakšen evro ali ne. In res… Odvozil je svoje in uspelo mu je. Na koncu se je župan pošalil, da v rosnih letih je res vozil kot en mulc, danes pa je to Mulec – velik šampion in ponosni smo!

Tonijeva mama Irena pa je v ganljivem govoru povedala: “Dragi naš Tonček. Zdaj smo pa mi napisali in ti bomo prebrali zadnje večerno branje za Dakarsko tekmo. Sam si spoznal, da je Dakar tekma s samim sabo. Tvoja želja za vožnjo z motorjem se je pričela nekega lepega nedeljskega popoldneva na domačem hribu pred hišo. Ko si se usedel na motor in je zabrnelo v tvojih in naših ušesih smo vsi vedeli in najbolj ti, da lahko z motorjem dosežeš veliko in dosanjaš svoje sanje. Vse si postopoma dosegal. V tebi pa je vseskozi tlela želja, da se preizkusiš tudi na Dakarju. To se ti je letos tudi uresničilo. Dnevno si do 15. januarja 2023 bojeval borbo s sabo, z motorjem, s posamezno etapo, s potno knjigo in nas vse iz dneva v dan navduševal. Trpeli smo s tabo, ko so bile težave, okvare, slabo vreme in se navduševali, ko si bil ti srečen in vesel svojega rezultata. Včasih res ne veš kdo je bolj na trnih, ali tisti, ki dirka ali mi domači, ki smo bili vseskozi s tabo. V glavnem Tonček, zdaj smo najbolj srečni, ker te imamo spet doma. Vprašanje seveda – za koliko časa. In, ker si Tonček našo vas, spremenil v Dakarsko vas, naj končam s tvojo mislijo, da ti največ pomeni, da so nate ponosni ljudje, ki smo verjeli vate in te podprli ter navijali vse do tvojega zelo uspešnega cilja na tekmi Dakar. In še končna misel, da je nate pazil angel iz nebes, vsa tvoja družina in sorodniki ter vsaka dobra misel vsakega posameznika in ti sporočamo, da te imamo radi Tonček oz. Toni Mulec z Dakarsko številko 53.”

Irena in Toni Mulec

Za pravo vzdušje pa je temperaturo na sprejemu stopnjeval moderator dogodka Primož Mori Mimi.

Nekaj vzpodbudnih besed mu je namenil tudi predsednik VS Legen, Edo Turičnik, v imenu Športne zveze Slovenj Gradec pa mu je čestital in predal posebno priznanje Anton Sedar.

Toni je požel seveda ogromno aplavzov in navdušenje v svojem domačem kraju, kjer so mu sprejem pripravili tamkajšnji gasilci in vaška skupnost Legen. Še enkrat velik poklon Toniju od vseh nas. Koroška je ponosna!

Dogodki

Toni Mulec je končno doma. Na poti do doma so ga domačini najprej pozdravili med 16. in 17. uro v mestnem jedru, kamor se je pripeljal v spremstvu gasilskih vozil, ob 17. uri pa so mu pripravili sprejem pri gasilskem domu na Legnu. Tam smo bili tudi mi.