Search
Close this search box.

Judoisti JK Acron Slovenj Gradec v soboto nastopili na Evropskem kadetskem pokalu v Zagrebu

V soboto, 11. marca 2023, je v Zagrebu potekal kadetski evropski pokal.

Ta vikend je v Zagrebu potekal Evropski kadetski pokal, na katerem je v soboto, 11. marca 2023 nastopilo rekordno število judoistk in judoistov. Udeležencev na tekmovanju je bilo kar 871 iz 35 držav in dveh kontinentov.

Med borci Judo Kluba Acron Slovenj Gradec se je najbolje odrezal Maj Kavnik, ki je v kategoriji do 81 kg zabeležil dve zmagi in dva poraza, ter se na koncu uvrstil med 16 najboljših. V isti kategoriji je Domen Prednik v prvem krogu izgubil proti predstavniku Kazahstana.

Vsak v svoji kategoriji, Nik Pavlič v kategoriji do 66 kg, Jaka Samec in Matic Razdevšek v kategoriji do 60 kg, so izgubili v uvodnem dvoboju brez popravnih borb. Prav tako je Ožbej Razgoršek v kategoriji do 90 kg v prvem krogu izgubil priti predstavniku Azerbajdžana.

Jevgenija Gajič je v kategoriji do 57 kg v prvem kolu premagala predstavnico Španije, v drugi borpi pa izgubila proti Nemki. V popravnih borbah pa je bila od Korošice boljša predstavnica Azerbajdžana. S to borbo je Jevgenija tudi zaključila  tekmovanje.

Borki in borcem čestitamo za odlične predstave na tekmovanju.

Vir: Judo Koroška

V soboto, 11. marca 2023, je v Zagrebu potekal kadetski evropski pokal.