Judo klub Acron Slovenj Gradec se je udeležil zaključnih priprav in tekmovanja v Budimpešti

Koroški judoisti in judoistke so pridno trenirali na Madžarskem. Trenirali in obiskali so prijatelje v Budai Judo Akadémia (Gabor Szatmari, Daniel Hadfi), Budapesti Honvéd Judo Szakosztály in UTE Judo Szakosztály és Horváth István judo terem (Laszlo Horvath), katerim se zahvaljujejo za odlične treninge.

Prvi tekmovalni dan so v dopoldanskem času na blazine stopili kadeti, kjer je Jevgenija Gajić s tremi zmagami in enim porazom zasedla odlično 2. mesto. V isti starostni kategoriji sta nastopila tudi Matic Razdevšek (2 zmagi, 1 poraz) in Maj Kavnik (1 zmaga, 2 poraza), ki sta v številčnih kategorijah ostala brez uvrstitve.

V popoldanskem času je uspeh dopolnil ukrajinec Roman Hontiuk, ki trenutno trenira v JK Acron Slovenj Gradec. S 6 zmagami je osvojil zlato odličje v starostni skupini do 13 let. V isti starostni kategoriji je nastopil tudi Jan Gaberšek, ki pa je na žalost po prvi borbi zaključil tekmovanje.

Namen priprav je bil združiti koristno s prijetnim, zato so se v prostem času sprostili v Aquaworld Budapest, ogledali eksotične živali v Tropicarium Budapest ter nekaj znamenitosti Budimpešte.

Zahvaljujejo se tudi restavraciji Don Pepe Menyecske Utca za pogostitev in Hotel Karin za udobno namestitev. Zahvaljujejo se tudi trenerki Liudmyla Gontiuk in terapevtki Katja Gliebe.

Uspešen je bil tudi drugi dan tekmovanja v Budimpešti.

Uspeh iz sobotnega tekmovanja sta nadaljevala Nace Herkovič, do 81 kg in Vid Kavnik, do 90 kg, v starostni kategoriji do 23 let. Nace je s štirimi zmagami končal na najvišji stopnički, Vid pa je z dvema zmagama in enim porazom tekmovanje zaključil na tretjem mestu.

Mlajši starostni skupini do 15 let ni uspelo doseči vidnejšega rezultata.

Tako so Koroški judoisti in judoistke uspešno zaključili priprave ter tekmovanje na Madžarskem. Domov so se vrnili z obilo novimi izkušnjami in pripravljeni na nove izzive.

Vir: Judo klub Acron Slovenj Gradec

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije