Search
Close this search box.

Jernej Poročnik zlat na SloveniaSkills 2020, Jože Korenjak odličen četrti (FOTO)

V okviru 12. kariernega sejma Informativa je na Gospodarskem razstavišču potekalo tudi tekmovanje SloveniaSkills 2020, na katerem so se med seboj pod isto streho pomerili informatiki, mehatroniki, aranžerke, kamnoseki, cvetličarke, slikopleskarji, pohištveni in stavbni mizarji. Zaključek prestižnega tekmovanja pa si je med drugimi včeraj ogledal tudi predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca.

Na njem pa sta v dveh panogah sodelovala tudi dijaka Šolskega centra Slovenj Gradec. V kategoriji pohištveni mizar je pod mentorstvom Andreja Otta tekmoval Jernej Poročnik, ki je v svoji skupini tudi zmagal ter si zagotovil udeležbo na EuroSkills 2020. V kategoriji stavbni mizar pa je tekmoval Jože Korenjak z mentorjem Štefanom Pirnatom in osvojil odlično četrto mesto.

SloveniaSkills je nacionalno tekmovanje mladih strokovnjakov, starih med 18 in 25 let, ki vsake dve leti tekmujejo v desetih različnih panogah. Uspeh na teh tekmovanjih pa omogoča udeležbo na tekmovanju EuroSkills, ki bo letos potekalo od 16. do 18. 9. 2020 v Gradcu. Vstopnico za udeležbo na mednarodnem tekmovanju pa si je z znanjem in talentom v Ljubljani zagotovil tudi Jernej Poročnik.

“Tekmovanje je kovnica mladih talentiranih strokovnjakov, ki si že s samo udeležbo na tekmovanju večajo možnosti za zaposlitev; je priložnost za šole, da se med seboj pomerijo v znanju in poklicnih spretnostih; priložnost za delodajalce, da spoznajo svoje bodoče zaposlene in morebitne nosilce razvoja v njihovih podjetjih. Taka tekmovanja imajo ne le obsežen informativni značaj, ampak tudi značaj prestižnosti. Prav slednje pa ima pozitiven učinek na ugled poklicev kot tudi na ugled samega poklicnega in strokovnega izobraževanja,” so zapisali na Facebook strani Srednje šole Slovenj Gradec in Muta.

Na Facebook strani šole so še zapisali: ” Dijaka sta po tekmovanju izrazila veliko zadovoljstvo glede same izvedbe. Jerneja Poročnika čaka ga veliko priprav za evropsko tekmovanje Euroskills in s tem priložnost, da svoje znanje in spretnosti še nadgradi.”

Iskrene čestitke vsem.

Za konec naj še omenimo, da se je leta 2018 na EuroSkills, v panogi stavbno mizarstvo, pomeril tudi Kotuljec Tadej Kalajžič, iz Šolskega centra Slovenj Gradec, z mentorjem Štefanom Pirnatom, kjer je osvojil odlično osmo mesto. Več o EuroSkills 2018 si lahko preberete TUKAJ.

Dogodki