Jelko Kacin: Vlada bo omilila nekatere ukrepe

Po sobotnem posvetu vlade s predstavniki zdravstva in gospodarstva se je nocoj na Brdu pri Kranju sestala ožja vladna ekipa, ki je nadaljevala razpravo o ukrepih za zajezitev epidemije. Čeprav se epidemiološka slika v Sloveniji zaenkrat ne izboljšuje, so v gospodarstvu pričakovali začetek sproščanja ukrepov na področju storitvenih dejavnosti. Pred kratkim pa se je preko Twitterja oglasil Jelko Kacin, ki je napovedal sproščanje nekaterih ukrepov.
EpIdldTXIAEHtrP

“Vlada pravkar dopolnjuje besedila odlokov, s katerimi bo od torka, 15. decembra, omilila nekatere ukrepe za čas do Božiča, vključno 23. decembra. Nekaj sprostitev bo v celotni Sloveniji (npr. javni promet), del pa le v 4 statističnih regijah z boljšimi epidemiološkimi razmerami,” je tvitnil vladni govorec Jelko Kacin.

Preberite tudi: Janša: V omejenem obsegu sproščen javni potniški promet, odpirajo se frizerski saloni, cvetličarne, avtopralnice in čistilnice

V Sloveniji so sicer v soboto po vladnih podatkih ob 2648 testih potrdili 830 okužb z novim koronavirusom, umrlo pa je 22 covidnih bolnikov. V bolnišnicah se je zdravilo 1315 bolnikov s covidom-19, 201 na intenzivni negi.

V bolnišnicah se je v soboto zdravilo 39 bolnikov več kot v petek, na intenzivni negi pa jih je bilo v soboto osem več. Po vladnih podatkih so v soboto iz bolnišnic odpustili 52 covidnih bolnikov.

V Sloveniji so doslej skupaj potrdili 96.311 primerov okužb z novim koronavirusom, število umrlih oseb s covidom-19 pa se je v soboto povzpelo na skupaj 2063.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 je v državi trenutno aktivnih 20.871 koronavirusnih okužb, kar je 279 manj kot dan prej. Povprečje novih okužb v zadnjih sedmih dneh po podatkih sledilnika za soboto znaša 1497,3 – to je za 1,9 odstotka manj kot dan prej.

V soboto sta bili med občinami z največjim številom novopotrjenih okužb z novim koronavirusom Ivančna Gorica, kjer so odkrili 27 primerov, in Sevnica z 20 primeri. Največ primerov so zaznali v Ljubljani (71) in Mariboru (51), najvišji delež okužb pa so imeli v Kobilju (3,853 odstotka) in Veliki Polani (3,470 odstotka).

Na Koroškem so največ novih okužb potrdili na Ravnah na Koroškem, in sicer 6. V črni na Koroškem, Mežici in na Prevaljah so potrdili po 4. V Dravogradu, Vuzenici in Radlja ob Dravi po 3, v Slovenj Gradcu in v Podvelki pa so odkrili po dve novi okužbi.

Število potrjenih primerov COVID-19 po statističnih regijah bivanja, 7-dnevno povprečje, 06. 12. 2020 – 12. 12. 2020 (7-dnevno povprečno število potrjenih primerov: 1497):

Štiri statistične regije, kjer so epidemiološke razmere boljše, so gorenjska, osrednjeslovenska, obalno-kraška in goriška regija, upoštevaje 14-dnevno število potrjenih primerov na 100.000 prebivalcev.

Vlada je sicer v začetku decembra petstopenjskem načrtu sproščanja ukrepov kot ključna kriterija navedla 7-dnevno povprečje števila okuženih in število hospitaliziranih bolnikov.

Vir: STA, Vlada RS, Twitter

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Mrazek
Mrazek
1 leto nazaj

Nsj gredo nekam. Ljubljanski modeli bodo lahko šopali pred Božičem, nas na vzhodu pa ko j….

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije