Search
Close this search box.

Javno zbiranje ponudb: Šest policijskih službenih psov išče nov dom

Fotografija je simbolična

Policija je objavila javno zbiranje ponudb za prodajo šestih policijskih službenih psov, katerih lastnica je Republika Slovenija, upravljavec Ministrstvo za notranje zadeve.

Zainteresirani lahko ponudbe pošljete na naslov Ministrstva za notranje zadeve do 11. marca 2019 do 12. ure. Javno odpiranje ponudb bo 12. marca 2019 ob 9. uri na naslovu Ministrstvo za notranje zadeve, Štefanova ulica 2, Ljubljana.

Merilo za izbor je višina ponujene cene za posameznega psa. Izbran bo tisti ponudnik, ki bo ponudil najvišjo ceno za nakup posameznega psa, vendar najmanj v višini izhodiščne cene za posameznega psa, ki znaša med 50 evri in 800 evri, odvisno od psa.

  • Službena psička Ina, pasme nemški kratkodlaki ptičar, poležena: 28. 5. 2017. Izklicna cena zanjo je 600 evrov.
  • Službena psička Jazz, pasme nemški ovčar, poležena: 13. 6. 2017. Izklicna cena zanjo je 800 evrov.
  • Službeni pes Loki, pasme nemški ovčar, poležen: 24. 6. 2018. Izklicna cena zanj je 600 evrov.
  • Službena psička Loti, pasme nemški ovčar, poležena: 24. 6. 2018. Izklicna cena zanjo je 500 evrov.
  • Službena psička Lola, pasme nemški ovčar, poležena: 24. 6. 2018. Izklicna cena zanjo je 500 evrov.
  • Službeni pes z imenom Lux, belgijski ovčar malinois, poležen 17. 5. 2007. Izklicna cena zanjo je 50 evrov. Pes je lahko nepredvidljiv ob morebitni neodločnosti in negotovosti njegovega vodnika, zato potrebuje izkušenega vodnika

Ponudniki morajo k ponudbi obvezno izpolniti vprašalnik za presojo kandidata in priložiti podpisano izjavo, da bodo s psom ravnali v skladu z zakonom o zaščiti živali. Psi so naprodaj po načelu »videno-kupljeno«, zato morebitne reklamacije po končanem ponovnem javnem odpiranju ponudb ne bodo upoštevane.

»Za pse z imeni Ina, Jazz, Loki, Loti in Lola mora ponudnik izpolnjen in podpisan »Vprašalnik za presojo kandidata za nakup službenega psa Policije» prinesti na Oddelek za šolanje službenih psov, Gmajnice 34, Ljubljana. Na podlagi vprašalnika in osebnega stika ponudnika s psom bo ocenjena njegova primernost za nakup psa. Pridobitev pozitivnega mnenja o primernosti ponudnika za nakup psa je pogoj za sodelovanje v postopku javnega zbiranja ponudb,« pojasnjujejo na Ministrstvu za notranje zadeve.

»Za psa z imenom Lux mora ponudnik izpolnjen in podpisan »Vprašalnik za presojo kandidata za nakup službenega psa Policije» prinesti na Policijsko postajo vodnikov službenih psov Ljubljana, Gmajnice 34, Ljubljana. Na podlagi vprašalnika in osebnega stika ponudnika s psom bo ocenjena njegova primernost za nakup psa. Pridobitev pozitivnega mnenja o primernosti ponudnika za nakup psa je pogoj za sodelovanje v postopku javnega zbiranja ponudb.«

Podrobnejše informacije najdete TUKAJ. 

Več iz istega kraja