Search
Close this search box.

Jaslice navdiha z dobrodelno noto. Ste si jih že ogledali?

Davorin Legnar je jaslice izdeloval že kot otrok. Letos so na ogled postavljene na njegovem domu (Ob Suhodolnici 21, Slovenj Gradec) in to vse do svečnice, 2. februarja 2023. Razstavlja jih že deset let.

Vsaka postaja jaslic nosi globoke, lepe, včasih tudi težke spomine. Skozi njih Legnar opisuje svoje otroštvo, zato je upodobil kmetijo, kjer sta živela z mamo, kjer je živel njegov oče, mlin, čebelnjak, staro mislinjsko železniško postajo. »Tudi cerkev ima svoj pomen, na njej je označena ura 11.45 ponoči, ko smo se vaščani naše vasi zbrali in šli k polnočnicam, pred 18 leti pa mi je tast v domu upokojencev, ko smo ga zadnjič videli, rekel: » Legnar, zvoni, zvoni,« in naslednji dan je ob 11.45 umrl.

»Dodal sem kapelico, ki je namenjena moji ženi, saj ji je v veliko oporo pri premagovanju bolezni,« pripoveduje zanimivi ustvarjalec.

Ob njegovih jaslicah po božični večerji družina zapoje, pogovorijo se in molijo za bližnje. So pa namenjene tudi dobrodelnosti s sloganom Dobro se z dobrim vrača.

Jaslice z dobrodelno noto bodo na ogled vse do svečnice, 2. februarja 2023. Vsi zbrani prispevki bodo namenjeni otroku iz Mislinje, ki potrebuje pomoč. Letošnji slogan se glasi Dobro se z dobrim vrača. Vabljeni, da si jih ogledate tudi vi in podprete to lepo dobrodelno gesto!

»Letos ima dobrodelni božič zame še globji pomen, saj nas je zapustil Franc Vivod, po domače Zeplov Franci, ki mi je bil kot oče, ko sem na njegovi kmetiji preživljal svojo mladost. Zato sem se odločil, da letos ves prispevek namenim otroku iz Mislinje , ki potrebuje pomoč.

Rad bi se zahvalil vsem, ki bodo jaslice prišli pogledat, še posebej tistim, ki bodo lahko del sebe dali tudi tistim, ki so pomoči potrebni,« je še dejal graditelj jaslic.

Vir: SGlasnik

Dogodki

Davorin Legnar je jaslice izdeloval že kot otrok. Letos so na ogled postavljene na njegovem domu (Ob Suhodolnici 21, Slovenj Gradec) in to vse do svečnice, 2. februarja 2023. Razstavlja jih že deset let.