Search
Close this search box.

Janša po otvoritvi covid oddelka: SB Slovenj Gradec dokazuje, da zmore tako na področju stroke in zdravstva, kot tudi, ko gre za dobre finančne rezultate bolnišnice (VIDEO in FOTO)

V ponedeljek, 3. maja, bo premier Janez Janša obiskal Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer se bo sestal tudi z vodstvom bolnišnice. Srečanja pa se je udeležil tudi župan MO Slovenj Gradec Tilen Klugler.

VIDEO: Predsednik Vlade RS Janez Janša na obisku v SB Slovenj Gradec

Premier Janez Janša si je ob današnjem obisku SB Slovenj Gradec otvoril in ogledal tudi prenovljene prostore oddelka za covid-19 ter oddelka za diagnostično in intervencijsko radiologijo, kjer mu je bilo predstavljeno tudi delovanje angio-interventnega aparata.

Janez Janša se je ob obisku med drugim zahvalil vodstvi SB Slovenj Gradec in vsem zaposlenim za trud in požrtvovalnost v času epidemije, za katero je opozoril, da še ni končana. “Covid-19 je prinesel velik pritisk na že tako obremenjen slovenski zdravstveni sistem. Ta izziv ste zmogli na etični pogon,” je dejal Janša in dodal: da je “SB Slovenj Gradec ena od tistih zdravstvenih zavodov v Sloveniji, ki ne dokazuje le na področju stroke in zdravstva, da zmore, ampak to dokazuje tudi, ko gre za dobre finančne rezultate bolnišnice.”

VIDEO: Izjava direktorja SB Slovenj Gradec dr. Janeza Lavreta

Covid oddelek, ki so namenu predali danes, je v tretjem nadstropju kirurškega bloka, kamor so danes preselili covidne bolnike. S preselitvijo so povečali nujno potrebne posteljne kapacitete Oddelka za interno medicino. Trenutno se v bolnišnici zdravi 6 bolnikov in eden na intenzivni terapiji. Kot je povedal direktor bolnišnice dr. Janez Lavre, se bo na oddelku lahko zdravilo 50 pacientov in 4 na intenzivni enoti. Cena naložbe znaša okrog 27. 000 evrov, posebna naložba pa bo po besedah direktorja še nakup postelj.

FOTOGALERIJA

Dogodki

V ponedeljek, 3. maja, bo premier Janez Janša obiskal Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer se bo sestal tudi z vodstvom bolnišnice. Srečanja pa se je udeležil tudi župan MO Slovenj Gradec Tilen Klugler.