Search
Close this search box.

Janja Garnbret postala ambasadorka jeklenega športnega poligona v Slovenj Gradcu

Danes so pred Mladinskim kulturnim centrom otvorili jekleni športni poligon, katerega ambasadorka je postala svetovna prvakinja v plezanju Janja Garnbret.

Otvoritve so se pred Mladinskim kulturnim centrom poleg svetovne prvakinje v plezanju in ambasadorke novega jeklenega športnega poligona Janje Garnbret udeležili še slovenjgraška podžupanja Martina Šisernik, predsednik OKS Bogdan Gabrovec, podpredsednik OKS mag. Janez Sodržnik ter predstavnica SIJ mag. Sara Wagner.

Poligon je sestavljen iz 86 metrov jeklenih cevi. Skupina SIJ – Slovenska industrija jekla s postavitvami jeklenih poligonov za vadbo na prostem v lokalnih okoljih želi pri ljudeh prebujati željo in graditi voljo za športnimi dejavnostmi tudi z navdihujočo športno zgodbo lokalnega športnega junaka.

“Zelo sem ponosna in vesela, da sem lahko ambasadorka jeklenega športnega poligona v svojem domačem okolju, ki me je podpiralo že od vsega začetka moje športne poti. Čutim, da se lahko z vlogo ambasadorke vsaj malo zahvalim in vrnem uslugo svoji skupnosti. Če kdo ve, kaj je to ‘jeklena volja’, potem vem jaz. Še enkrat hvala vsem. To mi res veliko pomeni,” je na današnji slovesnosti povedala Garnbretova, ki si je kot ena prvih Slovenk priborila olimpijsko vozovnico za poletne olimpijske igre, ki bodo leta 2021 v Tokiu.

VIDEO: Predsednik OKS Bogdan Gabrovec:

[aiovg_video id=165649]

VIDEO: Predstavnica SIJ vodja korporativnega komuniciranja mag. Sara Wagner

[aiovg_video id=165641]

Ob otvoritvi je predsednik OKS Bogdan Gabrovec je povedal, da je sodelovanje pri postavitvi poligona odraz tega, da gospodarstvo v Sloveniji spremlja šport. Predstavnica SIJ vodja korporativnega komuniciranja mag. Sara Wagner pa je dodala, da so poligoni namenjeni vsem generacijam, tako otrokom, mladini kot starejšim.

Jekleni športni poligon v Slovenj Gradcu je že drugi na Koroškem. Prejšnji teden je namreč še ena olimpijka – plavalka Tjaša Oder – postala ambasadorka poligona na Ravnah.

Prihodnji teden bo sicer v znamenju Evropskega tedna športa, ko bo od 23. do 30. septembra telesna vadba na športnih poligonih z jekleno voljo še toliko bolj zaželena, ob tem poudarjajo pri OKS. Triindvajsetega septembra bodo v Sloveniji prvič obeležili nov državni praznik, ki sicer ne bo dela prost dan, dan slovenskega športa.

OTVORITEV JEKLENEGA POLIGONA V SLOVENJ GRADCU:

Začetek projekta jeklenih poligonov sega v leto 2014, ko so se v Skupini SIJ odločili, da želijo skupnostim, v katerih delujejo njihove družbe in živijo njihovi zaposleni z družinami, ter drugim lokalnim skupnostim po Sloveniji omogočiti brezplačno rekreacijo na prostem. Skupina SIJ in Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez bodo ob podpori lokalnih skupnosti do konca leta 2020 v občinah širom Slovenije občanom v uporabo predali štirinajst SIJ zunanjih športnih poligonov, ki so plod lastne izdelave.

FOTO: SIJ Poligoni

Vir: STA

Dogodki