Search
Close this search box.

Janja Garnbret kandidatka za Slovenko leta 2021. Do naziva ji lahko pomagate tudi vi

Olimpijska prvakinja v športnem plezanju Janja Garnbret, "šampionka od glave do peta", je med deveterico kandidatk za Slovenko leta 2021, ki jo izbira revija Jana. Zanjo lahko s kuponom ali prek spleta glasujete do konca januarja, so sporočili iz Planinske zveze Slovenije.

Revija Jana že tradicionalno izbira Slovenko leta in predstavlja “devet žlahtnih zgodb, prepolnih navdiha, moči in poguma”. Letos je med deveterico navdihujočih zgodb žensk znova športnoplezalna – zmagovita zgodba športne plezalke številka ena na svetu Janje Garnbret. Zanjo lahko do konca januarja vsak dan glasujete na spletni strani >>> ali s kuponom v reviji, ki ga pošljite na naslov: Jana, Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana Polje 

Janja Garnbret je športna plezalka, ki nas pri komaj dvaindvajsetih razvaja z velikimi športnimi dosežki. Je sedemkratna svetovna prvakinja, z 31 zmagami v svetovnem pokalu pa že zdaj najuspešnejša športna plezalka vseh časov. Letos nas je navdušila tudi z zgodovinsko zmago na olimpijskih igrah v Tokiu, športno plezanje je bilo namreč tokrat sploh prvič del olimpijskega sporeda. Več ni mogoče, osvojila je vse. Pa ne le v športnem plezanju, temveč tudi na naravnih plezališčih, saj ji je letos kar dvakrat uspelo preplezati doslej najtežjo smer, ki jo je kdaj koli na pogled, brez predhodnih informacij, preplezala ženska. Bojevita, le na videz krhka Korošica ne pozna strahu in ima izjemen občutek za plezanje; smer vidi tudi tam, kjer je drugi ne. Ustvarjena je za težke izzive, saj je lažji sploh ne motivirajo več. Hkrati pa je preprosta, prijazna, vedno pripravljena pomagati. Šampionka od glave do pete,” so o Korošici zapisali pri reviji Jana.

Poleg Slovenjgradčanke so v izboru še upokojena specialistka nevrologije in psihiatrije Vida Drame Orožim, antropologinja in sociologinja Nika Kovač, psihoterapevtka in biopsihologinja Špela Miroševič, večna iskalka smisla in resnice Zvezdana Mlakar, ekonomistka in ambasadorka bolnikov z limfomom Kristina ModicPravna mreža za varstvo demokracije, biologinja, okoljevarstvenica in aktivistka Andreja Slameršek ter profesorica Emilija Stojmenova Duh.

Za svojo izbranko za Slovenko leta lahko glasujete z izpolnjenim kuponom v reviji, kar bo pomenilo polovico končnega seštevka, glasovi s spleta >>> pa drugo polovico. Glasove bodo zbirali do konca januarja, nato pa razglasili Slovenko leta 2021.

Vir: PZS, Jana

Dogodki