Search
Close this search box.

Jani Prednik: “S pridobitvijo prenovljene ceste lahko bolj optimistično gledate na prihodnji razvoj”

Včeraj je na Strojni potekala otvoritev rekonstrukcije in asfaltiranja ceste Ravne na Koroškem - Strojna, za katero je ravenska občina iz proračuna namenila 300.000,00 €.
FOTO: Jani Prednik

Včeraj, 29. 6. 2019, je na Strojni potekala otvoritev rekonstrukcije in asfaltiranja ceste Ravne na Koroškem – Strojna, odsek Grm – Oplaz, ki jo je Občina Ravne na Koroškem sicer uvrstila v Program rekonstrukcij občinskih cest za leti 2017 in 2018, vendar je do realizacije prišlo z manjšim časovnim zamikom, kar je v nagovoru omenil tudi včerajšnji slavnostni govornik, poslanec v Državnem zboru RS Jani Prednik.

Za obnovo ceste, izvedbo asfaltne protiprašne zaščite LC 350 131 Cesta Ravne na Koroškem – Zadnji dinar – Strojna, na lokaciji odcep p.d. Grm – p.d, Oplaz je ravenska občina iz proračuna namenila 300.000,00 €.

Svečanega dogodka so se udeležili številni domačini in gosti, med drugim župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen, ravenski podžupan in vodja Mladinske iniciative za tretjo razvojno os Aljaž Verhovnik, predsednik Vaške skupnosti Strojna Ladislav Krivec ter tudi nekateri svetniki in svetnice …

Prednik je v slavnostnem nagovoru poudaril, da mu je v veliko čast in osebno zadovoljstvo, da so ga povabili na slovesnost ob otvoritvi rekonstrukcije in asfaltiranja ceste na odseku Grm – Oplaz. Dejal je: »Čeprav imam urnik zelo natrpan in sem ravnokar sodeloval na srečanju ob Najevski lipi v Črni na Koroškem, sem si res želel biti tukaj z vami, ker gre za pomembno pridobitev za skupnost na Strojni in širše v Občini Ravne na Koroškem. Navsezadnje tudi moje korenine segajo na Strojno, saj je bil tukaj rojen in je svoje otroštvo preživel moj deda.«

In nadaljeval: »Kmetije v Strojni in tukajšnje prebivalstvo so poznani po svoji vztrajnosti, srčnosti in iznajdljivosti. Kako bi lahko drugače kljubovali različnim težkim pogojem kmetovanja in se stoletja obdržali na tem območju. Upravičeno ste lahko ponosni na lepoto vaših krajev, na svojo preteklost in dediščino. S pridobitvijo prenovljene ceste pa lahko tudi bolj optimistično gledate na prihodnji razvoj.«

Prednik pa je pohvalil tudi občino in župana pri njihovih prizadevanjih za ureditev infrastrukture na območju Raven. »V časih, ko se na občinskem nivoju trudijo, da bi zadostili potrebam lokalnih skupnosti, je največkrat problem denar. Ponosen sem, da naši občini in županu že vrsto let uspevajo tudi infrastrukturni projekti, ki so v zadnjih letih s strani države in celo EU precej zapostavljeni. Posebej v odročnih regijah se moramo zelo boriti za vsak evro, za vsak meter. Ampak dokazali smo, da je sodelovanje rešitev. Odločitev za preplastitev ceste je bila sprejeta v prejšnji sestavi občinskega sveta in vaši predstavnici v občinskem svetu, ki je bila največja zagovornica rekonstrukcije, je uspelo prepričati večino v svetu, da je bil ta 300.000 € vreden projekt umeščen v proračun, občina pa je poskrbela, da je prišlo do realizacije 1,5 kilometra rekonstrukcije in asfaltiranja ceste.«

»Ravno nadaljnje sodelovanje je ključno za ohranitev napredka. V Ljubljani sem lahko še naprej vaš glas in obljubim, da bom tudi v prihodnje ohranil odlično sodelovanje z županom, občinskim svetom, predvsem pa z občani in občankami Raven na Koroškem. Zaradi projekta se bodo zdaj ljudje iz teh krajev lažje vozili na delo ali po vsakodnevnih opravkih. Možne bodo hitrejše intervencije reševalnega centra in gasilcev. Vsakodnevna pot v šole bo prijetnejša. In kar je najbolj pomembno. Za vse uporabnike ceste bo pot varnejša,« je še dodal.

»Razumem, da bi nekateri radi videli, da bi se projekti izvajali hitreje. Včasih moramo malo potrpeti. Ob takšnih dogodkih se spomnimo, da za željami vedno čakajo realno življenje, različni interesi in birokracija. To pa ne pomeni, da moramo odstopati od svojih pričakovanj, vizij in želja. Ravno nasprotno! Še naprej vas pozivam k pobudam in dialogu z različnimi odločevalci. Samo tako bomo ohranili kulturno krajino Strojne edinstveno,« je slavnostni nagovor sklenil poslanec SD Jani Prednik.

Po končanem uradnem delu je sledila še zakuska in druženje. Kot bi rekel Prednik: “Med ljudmi. Za ljudi”.

Za kulturni program na dogodku je poskrbel Koroški oktet.

Dogodki

Včeraj je na Strojni potekala otvoritev rekonstrukcije in asfaltiranja ceste Ravne na Koroškem - Strojna, za katero je ravenska občina iz proračuna namenila 300.000,00 €.