Search
Close this search box.

Jabolko navdiha še v roke zdravnic in zdravnikov

Predsednik republike Borut Pahor bo danes zdravnicam in zdravnikom izročil repliko priznanja jabolko navdiha. Kot so zapisali v utemeljitvi priznanja, so zdravnice in zdravniki nenadomestljiv del skupnosti, saj z največjo odgovornostjo rešujejo življenja ljudi, so sporočili iz Pahorjevega urada.

Še posebej v času epidemije smo se lahko zanesli na znanje in strokovnost zdravnic in zdravnikov, kar je bilo odločilno pri zdravljenju obolelih s covidom-19 in tudi pri preprečevanju širjenja okužb. “Zaposleni v zdravstvu, zdravniki in medicinske sestre in vse zdravstveno osebje povsod po državi pomagate obolelim, razdajate svoje znanje in vsem dajete upanje,” je zapisano v utemeljitvi.

Današnje slovesnosti se bodo udeležili zdravnice in zdravniki, ki so v času trajanja epidemije strokovno, predano in človeško skrbeli za obolele, v njihovem imenu pa bo repliko priznanja prevzela predstojnica klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja v UKC Ljubljana Tatjana Lejko Zupanc.

Pahor je sicer jabolko navdiha 29. marca virtualno podelil vsem “junakom človečnosti in upanja”, ki so v času spopadanja z epidemijo novega virusa požrtvovalno in nesebično skrbeli, da je življenje teklo karseda normalno. Replike tega priznanja je že vročil prostovoljcem in prostovoljkam Mladinskega centra Velenje, Nacionalnemu inštitutu za javno zdravje in pobudnikom vseslovenske akcije Maske za vse v Trbovljah.

Prav tako jih je na posebnih slovesnostih izročil klicnemu centru za informacije o koronavirusu, medicinskim sestram, tehnikom zdravstvene nege, bolničarjem-negovalcem in babicam ter zaposlenim na področju dejavnosti komunalnega gospodarstva. S tem izrazom pozornosti in hvaležnosti bo nadaljeval tudi v prihodnje, so še zagotovili v Pahorjevem uradu.

Dogodki