Izven naselja Šentjanž vozil 111 kilometrov na uro prehitro. Policisti oglobili tudi lastnika vozila, ki je vozniku brez vozniškega dovoljenja, omogočil uporabo vozila

Policisti Postaje prometne policije Celje so v zadnjih dneh obravnavali dva hujša kršitelja cestnoprometnih predpisov.

Izven naselja Šentjanž, kjer je hitrost vožnje omejena na 70 km/h, so obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil 191 km/h, kar pomeni, da je ob upoštevanju varnostne razlike merilnika hitrosti, prekoračil dovoljeno hitrost vožnje za najmanj 111 km/h. V postopku je bilo ugotovljeno, da gre za voznika začetnika. Nadaljnjo vožnjo so mu policisti prepovedali, mu odvzeli vozniško dovoljenje, predlagan pa bo v postopek na Okrajno sodišče v Celju. Za storjen prekršek je predpisana globa 1.200 € in 18 kazenskih točk, kar pomeni tudi prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Policisti ob tem opozarjajo, da je prekomerna hitrost še vedno najpogostejši vzrok najhujših prometnih nesreč. Vse voznike pozivajo k spoštovanju omejitev hitrosti.

V zadnjem obdobju je na območju PU Celje pereča tudi problematika vožnje pod vplivom alkohola,

Sinoči so Policisti Postaje prometne policije Celje na relaciji Šentjur – Grobelno obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil krepko pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 1,45 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka ali drugače povedano skoraj tri promile alkohola v krvi. Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja so mu vozilo zasegli.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola ga čaka globa v višini 1.200 €, zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja sledi še globa v višini 500 €. Globa v višini 500 € čaka tudi lastnika vozila, ki je vozniku brez vozniškega dovoljenja, omogočil uporabo vozila.

Glede na poslabšanje varnosti v cestnem prometu bodo policisti v poletnih dneh še posebej pozorni na kršitelje cestnoprometnih predpisov.

Vse udeležence cestnega prometa na PU Celje pozivajo, naj bodo v prometu strpni, odgovorni, naj upoštevajo cestnoprometne predpise ter skrbijo tako za svojo varnost kot tudi za varnost ostalih udeležencev cestnega prometa.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije