Search
Close this search box.

Izven naselja Šentjanž vozil 111 kilometrov na uro prehitro. Policisti oglobili tudi lastnika vozila, ki je vozniku brez vozniškega dovoljenja, omogočil uporabo vozila

Policisti Postaje prometne policije Celje so v zadnjih dneh obravnavali dva hujša kršitelja cestnoprometnih predpisov.

Izven naselja Šentjanž, kjer je hitrost vožnje omejena na 70 km/h, so obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil 191 km/h, kar pomeni, da je ob upoštevanju varnostne razlike merilnika hitrosti, prekoračil dovoljeno hitrost vožnje za najmanj 111 km/h. V postopku je bilo ugotovljeno, da gre za voznika začetnika. Nadaljnjo vožnjo so mu policisti prepovedali, mu odvzeli vozniško dovoljenje, predlagan pa bo v postopek na Okrajno sodišče v Celju. Za storjen prekršek je predpisana globa 1.200 € in 18 kazenskih točk, kar pomeni tudi prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Policisti ob tem opozarjajo, da je prekomerna hitrost še vedno najpogostejši vzrok najhujših prometnih nesreč. Vse voznike pozivajo k spoštovanju omejitev hitrosti.

V zadnjem obdobju je na območju PU Celje pereča tudi problematika vožnje pod vplivom alkohola,

Sinoči so Policisti Postaje prometne policije Celje na relaciji Šentjur – Grobelno obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil krepko pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 1,45 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka ali drugače povedano skoraj tri promile alkohola v krvi. Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja so mu vozilo zasegli.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola ga čaka globa v višini 1.200 €, zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja sledi še globa v višini 500 €. Globa v višini 500 € čaka tudi lastnika vozila, ki je vozniku brez vozniškega dovoljenja, omogočil uporabo vozila.

Glede na poslabšanje varnosti v cestnem prometu bodo policisti v poletnih dneh še posebej pozorni na kršitelje cestnoprometnih predpisov.

Vse udeležence cestnega prometa na PU Celje pozivajo, naj bodo v prometu strpni, odgovorni, naj upoštevajo cestnoprometne predpise ter skrbijo tako za svojo varnost kot tudi za varnost ostalih udeležencev cestnega prometa.

Dogodki

Policisti Postaje prometne policije Celje so v zadnjih dneh obravnavali dva hujša kršitelja cestnoprometnih predpisov.