Intervencija na Holmcu se nadaljuje tudi ponoči. V Koroškem medgeneracijskem centru za neumorne gasilce pripravili palačinke in čaj (FOTO)

Že od nedelje zjutraj koroški gasilci pod vodstvom prostovoljnih gasilcev s Prevalj gasijo tleče ostanke komunalnih in gradbenih odpadkov na odlagališču Koceroda na Holmcu, po napovedih gasilcev pa bodo z delom nadaljevali tudi ponoči.
245088028_10160077131445312_6062167206036854249_n

Obvestilo o požaru so prevaljski gasilci prejeli v nedeljo okoli 8. ure in ob prihodu na požarišče najprej pogasili manjši požar, nato pa so tudi s pomočjo delovnih strojev gradbenih podjetij, ki so priskočila na pomoč, začeli s prekopavanjem požarišča in premetavanjem oz. prevažanjem smeti na drugo lokacijo znotraj odlagališča.

Vse od takrat razbijajo in gasijo posamezna žarišča pod odlagališčem odpadkov, je za STA povedal vodja intervencije in poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Prevalje Aljaž Pori, o čemer smo danes že poročali TUKAJ.

Pori je danes zjutraj za STA ocenil, da bo intervencija zagotovo trajala najmanj še danes ves dan, saj je količina odpadkov, kjer se pojavljajo žarišča, velika. Pred kratkim pa so gasilci preko Facebooka sporočili, da bo intervencija trajala tudi ponoči.

Pri gašenju so prevaljskim gasilcem že v nedeljo pomagali prostovoljni gasilci iz gasilskih društev Mežica, Kotlje in Ravne na Koroškem, danes tudi gasilci iz Črne na Koroškem.

Nakar je danes ob 13:30 vodja intervencije aktiviral PGD Dravograd s cisterno in moštvom. Na terenu bodo pomagali prevaljskim gasilcem z napadalnimi skupinami in dobavo vode.

Danes ob 16:30 so na pomoč poklicali PGD Črneče.Na terenu bodo pomagali z motorno brizgalno in moštvom Ocenjujemo, da bodo dela potekala tudi ponoči,” so navedli na Facebook strani PGD Prevalje.

Pri tem naj še omenimo, da so v Koroškem medgeneracijskem centru danes za požrtvovalne gasilce pripravili tudi malico. ki so jo odpeljali na Holmec. Tako so se gasilci lahko okrepčali s palačinkami in toplim čajem.

Naroči se
Obvestilo o
guest
1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Celeste
Celeste
12. oktobra, 2021 0:43

HELLO

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.