Search
Close this search box.

Info točka subvencionirane študentske prehrane končno tudi na Koroškem

Koroški študentje so se morali do zdaj za ureditev subvencionirane študentske prehrane – študentskih bonov – odpeljati vsaj do Velenja. Pred začetkom prihajajočega študijskega leta pa se to spreminja, saj bodo imeli od 17. septembra dalje možnost, da si bone uredijo kar na Ravnah na Koroškem, v prostorih KMKC Kompleks.

Z začetkom naslednjega tedna bodo imeli koroški študentje možnost, da si subvencionirano študentsko prehrano uredijo ali podaljšajo kar na Ravnah. Do zdaj so se morali za ureditev bonov odpeljati vsaj do Velenja ali drugih slovenskih univerzitetnih mest, kar sicer ni predstavljalo težav za tiste, ki tam študirajo, za marsikaterega študenta, ki študira na Ravnah ali v Slovenj Gradcu, pa je novost, ki jo uvaja Klub koroških študentov, prav gotovo več kot dobrodošla.

V KMKC Kompleks si lahko subvencijo prehrane uredijo vsi študentje, ne glede na to kje študirajo ali kje imajo stalno prebivališče, pomembno je samo, da imajo status študenta. Za prvi vpis v sistem bodo potrebovali izpolnjeno elektronsko prijavnico, ki jo izpolnijo na spletni strani Študentske prehrane, potrdilo o vpisu za študijsko leto 2018/2019, osebni dokument in mobilni telefon. Študentje, ki želijo pravico do subvencije podaljšati, pa morajo s seboj prinesti le potrdilo o vpisu za prihajajoče študijsko leto in veljaven osebni dokument. Info točka subvencionirane študentske prehrane bo v Kompleksu odprta od 17. septembra do konca oktobra, od ponedeljka do četrtka med 14. in 18. uro. Skupaj s subvencijo si lahko študentje uredijo tudi članstvo v Klubu koroških študentov, ki jim prinaša veliko ugodnosti, ki jih lahko koristijo tako doma kot tudi drugje po Sloveniji.

»Vedno se trudimo uslišati želje naših članov in ostalih študentov v regiji. Včasih ne gre takoj, včasih naletimo na kakšno oviro, ampak tokrat nam je uspelo. Verjamem, da je to pomembna pridobitev, ki bo študentom na Koroškem olajšala vstop v novo študijsko leto«, je povedala predsednica Kluba koroških študentov Doris Brajnik, ki položaj predsednice zaseda že drugi mandat.

KKŠ-jevci med poletjem torej niso kaj preveč počivali. Aktivno pridobivajo nove člane, še pred začetkom jeseni pa napovedujejo več zanimivih dogodkov.

Dogodki