Ime tedna na Valu 202 je Aljaž Verhovnik

Aljaž Verhovnik in Andrej Grobelnik

Na Valu 202 vsak ponedeljek izbirajo Ime tedna, nekoga, ki je v minulem tednu naredil korak dlje, stopil iz povprečja, dosegel več. V tem opisu so prepoznali tudi Aljaža Verhovnika, koordinatorja iniciative za tretjo razvojno os in neomajnega borca za hitro cesto na Koroško, ki je po današnjem glasovanju dodal nazivu Koroška osebnost leta 2018, še naziv »Ime tedna«. Njegova današnja protikandidata sta bila še slovenski jamar Luka Biščak ter koreografinja in plesalka Sinja Ožbolt.

»Sem zelo počaščen, kot sem že povedal ob prejemu naziva Koroška osebnost leta, menim, da ta podpora ni toliko namenjena meni kot osebnosti, ampak celotni Mladinski iniciativi za gradnjo tretje razvojne osi. Da je ta tema prešla iz regijskega okovja na državno raven, me še veliko bolj navdaja z optimizmom in veseli, da so ljudje tudi iz drugih krajev države podprli ta državni projekt in uvideli, da gre za projekt, ki ga res nujno potrebujemo, je za Koroške Novice povedal Aljaž Verhovnik«.

Izjavi, ki jo je dal za Val 202, pa lahko prisluhnete TUKAJ.

Iskrene čestitke. Korošci HOČ’MO CESTO!

Preberi še:  Pečan: Ob poslabšanju epidemioloških razmer ministrstvo predlaga, da se nekateri učenci šolajo delno doma, delno v šoli

Dogodki

Prosta delovna mesta

Kaj bomo danes jedli?

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun