Search
Close this search box.

Igor Oder: “Pri snovanju nove zgodbe smo imeli ves čas v mislih vas, naše zveste kupce” (FOTO)

Podjetje Koroška perutnina Hermine Wech je danes v slovenjgraški poslovni coni Ozare odprlo nova vrata.

V Slovenj Gradcu je podjetje Koroška perutnina Hermine Wech danes odprlo svojo novo pridobitev na 5000 kvadratnih metrih – logistično poslovni prostor, s katerim želijo dopolniti ponudbo perutninskega mesa in tudi pripravljene hrane. Danes je potekala otvoritev restavracije in maloprodaje, ki bo strankam vsak dan ponujala več kot 200 različnih kombinacij menijev, sama restavracija pa bo omogočala vpogled v pripravo jedi. Vse surovine, ki jih uporabljajo za pripravo hrane so dnevno sveže. Zasnova objekta pa omogoča nadaljnjo širitev in vzpostavljanje maloprodaj.

Vsak dan bo na voljo več kot 200 različnih kombinacij menijev.
Za pripravo hrane uporabljajo le najboljše sestavine.

Podjetje je na slovenskem trgu prisotno vse od leta 2004, svojo ponudbo pa je krepilo predvsem na veleprodaji mesa. Podjetje, ki zaposluje 22 ljudi, je novo možnost zaposlitve ponudilo še sedmim delavcem. V podjetju zagotavljajo sledljivost in kvaliteto mesa, trende pa vse bolj obračajo v rejo ekoloških piščancev in eko izdelkov. Perutnino redi preko 350 rejcev iz Slovenije in Avstrije, vsak rejec pa v povprečju vzredi 60 000 piščancev.

Podjetje je novo možnost zaposlitve ponudilo še 7 sodelavcem.

V okviru mednarodnega ocenjevanja kakovosti mesa in mesnih izdelkov so na letošnjem 57. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni, so letos tekmovali prvič. Neodvisni strokovnjaki so tam potrdili kakovost mesa in mestnih izdelkov blagovne znamke Hermine Wech – Koroška perutnina, kjer so prejeli kar 5 zlatih in 4 srebrne medalje. Direktor Igor Oder je dodal: “To je še ena potrditev našega dela, potrditev naše kvalitete.” Nagrajeni izdelki so prav tako na razpolago na njihovih policah. Na trgu so edini s certifikatom za BIO meso, imajo pa tudi certifikat IFS in certifikat GSO.

V Hermine Wech – Koroška perutnina pa lahko dobite tudi najboljše pasje perutninske prigrizke, ki so na slovenskem tržišču. Priboljški Pasje mal’ce so brez vsega kar bi lahko na kakršen koli način škodovalo psom, saj je njihovo vodilo – preprosto, predvsem pa naravno. Pasji priboljški se lahko pohvalijo z oznako BIO.

V njihovi ponudbi so tudi najboljši perutninski pasji prigrizki.

Direktor podjetja Koroške perutnine Hermine Wech Igor Oder se je na začetku otvoritve najprej zahvalil prisotnim, vsem poslovnim partnerjem, arhitektu, vsem zaposlenim in svoji družini. Dodal je, da brez njih ta projekt ne bi uspel. Povedal je: »Ko se ozrem proti objektu, vem, da trud ni bil zaman.« Zahvalil se je tudi Mestni občini Slovenj Gradec za vso podporo in pomoč. »Ideja za selitev podjetja z verigo restavracij je zorela približno pet let, pred letom in pol pa je končno dozorela, ko smo tukaj, na tem zemljišču zasadili prvo lopato. Na Ravnah na Koroškem smo pričeli leta 2004, torej letos praznujemo 15-letnico obratovanja. Česa lepšega kot otvoritev novega objekta si ob visoki obletnici ni mogoče želeti. V teh petnajstih letih smo se veliko naučili, zato mogoče danes bolj pogumno vstopamo na pot novih začetkov. Pri snovanju nove zgodbe smo imeli ves čas v mislih vas, naše zveste kupce. Tudi vi ste nas s svojimi pripombami in pohvalami, ki jih je bilo več kot graj, skozi vsa ta leta veliko naučili. Naučili ste nas, kako pomemben je vas čas, za nas pa je pomembno, da kupci dobijo to, kar si želijo, kvalitetno in s sprejemljivimi cenami. V zavedanju, da smo mi tu zaradi vas in ne obratno, se bomo še naprej trudili ugoditi vašim željam. Prav tako zaradi širitve ne bomo dopustili, da bi kvaliteta naših izdelkov in storitev padla. Našim strankam nikoli ne bi dali nekaj, kar tudi za nas ne bi bilo dobro.«

Na koncu je Oder še povedal: “V našem podjetju na vrednotenje naložbe ne gledamo zgolj iz finančnega vidika, ampak iz vidika kaj nam naložba doprinese. Za nas je merilo vrednotenja nove naložbe to, kaj nam le-ta prinese za naše zaposlene, za širši krog ljudi, torej za skupno dobro. Ko se kot podjetje spuščamo v nove investicije je za nas pomembna dodana vrednost, naši zaposleni in naši kupci novih finančnih bremen ne občutijo. To pomeni, da rastemo organsko, brez zadolževanja, ki bi lahko na kakršenkoli način ogrozilo delovanje podjetja.”

Direktor Igor Oder se je zahvalil vsem prisotnim.

Spregovoril pa je tudi župan Mestne občine Slovenj Gradec, Tilen Klugler, ki je dodal, da smo lahko vsi zelo ponosni, da je tudi Slovenj Gradec dobil to čudovito pridobitev. Direktorju in vsem iz podjetja je zaželel veliko poslovnih uspehov ter dodal, da to ni samo pridobitev za Slovenj Gradec, temveč za celotno Koroško oziroma Slovenijo. Dodal je še, da se mogoče trenutno zdi ta objekt znotraj industrijske cone osamljen, a to ne bo dolgo. “Celotno območje je že prodano in bodo tukaj zrasle tudi druge stavbe”, je povedal.

Nekaj besed je dodal tudi župan Tilen Klugler.

Otvoritve se lahko še vedno udeležite. Do 18. ure bodo za zabavo poskrbeli ansambel ZEME, za otroke pa čarodej Andrej.

Za zabavo so poskrbeli člani ansambla ZEME.

GALERIJA FOTOGRAFIJ:

Dogodki