Idealni čas za dobro službo

Ponudba je povsem nadigrala povpraševanje na trgu dela, vsak dan znova namreč padajo rekordi novih oglasov za delo, pravijo na zaposlitveno-kariernem portalu MojeDelo.com. Več kot 5500 oglasov ta hip nakazuje, da je res idealni čas za boljšo službo, ki jo bodo lahko iskali Štajerci med kar 50 podjetji, ki iščejo nove zaposlene in se bodo predstavili v četrtek, 19. maja, ob 10. uri v Hotelu City Maribor. Na voljo pa bodo številna uporabna predavanja in delavnice, svetovanje kadrovskih strokovnjakov in brezplačna testiranja.

Prodajalci najbolj iskan kader v Podravski regiji

Po podatkih iz MojeDelo.com je bilo v letošnjem letu samo v Podravski regiji objavljenih skoraj 300 oglasov za prodajalca. Delodajalci pa na veliko iščejo tudi proizvodne delavce, skladiščnike, delavce na strojih in komercialiste.

»Na našem karierno-zaposlitvenem portalu imamo več kot 5500 oglasov za službe, kar pomeni, da 900 delodajalcev potrebuje novo delovno silo. Kaj takšnega se že zelo dolgo ni zgodilo, zato imajo iskalci zaposlitve veliko možnosti, da najdejo zase primerno službo, pod pogoji, ki jim ustrezajo. To se ne zgodi velikokrat, zato je še toliko pomembneje, da pridejo na karierni sejem. Še posebej so vabljeni mladi, ki jih šele čaka prvo delo,«pravijo na MojeDelo.com.
Več kot 50 domačih in tujih razstavljavcev bo na Kariernem sejmu MojeDelo.com v Mariboru iskalo nove kadre, med njimi so na primer podjetja Paloma, d. d., Magna Steyr, d. o. o., Engrotuš, d. o. o., Baumuller, d. o. o., Hisense Gorenje Europe, d. o. o., Lidl Slovenija, d. o. o., Perutnina Ptuj, d. o. o., in številni drugi. Sejma se bo udeležilo tudi več avstrijskih podjetij pod okriljem Gospodarske zbornice v Avstriji in številne kadrovske agencije ter Zavod RS za zaposlovanje.

Najbolj iskani kadri so monterji, vzdrževalci, CNC-operaterji, skladiščniki in IT-strokovnjaki pa tudiekologi, zdravstvenidelavci in komercialisti.

Če želimo biti uspešni, moramo najprej poskrbeti zase

Hiter življenjski tempo in preobremenjenost nas spremljata na vsakem koraku in nihče se jima ne more izogniti. Prav visoka stopnja stresa lahko pripelje do slabega počutja, bolezni in celo izgorelosti. »Kmalu čutimo, da je vsega preveč, da nad nami veje pritisk iz vseh strani in smo zaradi tega pod stresom. Stres je tihi ubijalec,« meni Kaly Kolonič, podjetnica,ki bo predavala na kariernem sejmu o tem, kako uravnotežiti svoje življenje. »Če želimo biti v življenju uspešni, moramo poskrbeti najprej za svoje zdravje,« pravi predavateljica Kaly Kolonič, ki bo predstavila pomembnost prave prehrane ob zahtevni službi.

Gorazd Prah: »Na trg dela vstopite samozavestni«

»Prvo delo je dobra popotnica za razvoj kariere,« meni Gorazd Prah, ki ima dolgoletne izkušnje na področju kariernega svetovanja: »Želimo, da mladi na trg dela vstopijo samozavestni in da razumejo, kaj trg dela pomeni in kako deluje, ker bodo te informacije lahko izkoristili kot prednosti pred drugimi. Predvsem pa se morajo zavedeti, da morajo za uspeh vzeti karierno krmilo v svoje roke.« Kako to storiti, bo mladim pojasnil na svojem predavanju v okviru Kariernega sejma.

Svetovanja, preizkusi znanja in testiranja

Na Karierni točki bodo HR-specialisti zaposlitvenega portala MojeDelo.com svetovali tistim, ki iščejo nove karierne izzive ali pa se šele podajajo na karierno pot. Za tiste, ki jih zanima delo v tujini, bo na voljo predavanje o delovnih in življenjskih pogojih za delo v Avstriji.

Možno bo opraviti brezplačno psihometrično testiranje, ki ga delodajalci pogosto uporabljajo pri izbiri najbolj ustreznega kandidata za zaposlitev, in test kognitivnih sposobnosti oziroma IQ test. Obiskovalci bodo lahko tudi preizkusili, kako dobri so v tujih jezikih in MS Office programih, kar bo veljalo za pridobitev certifikata.

Karierni sejem MojeDelo.com največji zaposlitveni dogodek na Štajerskem bo v četrtek, 19. maja, v Hotelu City od 10. do 18. ure.

Vrhunci kariernega sejma MojeDelo.com v Mariboru:

* Kaly Kolonič: Triki za urjenje spomina. Pravilna prehrana ob zahtevni službi

* Gorazd Prah: Moje prvo delo

* Nastja Raj: EURES – zaposlitvene možnosti v Evropi

* Paloma, d.d.: Nove investicije, nove priložnosti

* Urban Štiberc (ZRSZ): Priprava na zaposlitveni razgovor

* Psihometrično in IQ-testiranje

* Otok znanj: testiranje jezikov, MS in IT znanj

Povezava: www.kariernisejem.com