Humanitarni konvoj RKS dostavil 25 tisoč litrov vode in 55 ton hrane v Ukrajino, iz Slovenj Gradca še dodatnih 5 ton humanitarne pomoči

Konec preteklega tedna je konvoj šestih tovornjakov v spremstvu Rdečega križa Slovenije dostavil humanitarno pomoč za prebivalce Ukrajine. Pomoč pa so v Ukrajino ponovno poslali tudi iz Slovenj Gradca.
278333149_5644472205603197_5814792954709787211_n

Pomoč RKS je bila dostavljena v logistični center Rdečega križa Ukrajine v Užgorodu na zahodu Ukrajine, od tod pa je bila še isti dan distribuirana prizadetim prebivalcem v Ukrajini.

Šest tovornjakov je v Ukrajino dostavilo skoraj 25 tisoč litrov vode in 55 ton hrane, ki je vključevala konzerve golaža in tune, testenine, prepečenec, piškote in žitno – sadne ploščice, več kot 29.000 sadnih kašic za otroke ter mlečno formulo za 40.000 obrokov za dojenčke.

Humanitarna pomoč je dostavljena v partnerskem sodelovanju s humanitarno organizacijo CARE Nemčija in bo omogočila več kot 112.000 obrokov za odrasle. 

Pomoč je bila že isti dan odposlana v mesta Harkiv, Sumi, Kijev, Črnovice in ostala mesta na vzhodu Ukrajine. Tam jo bodo prostovoljci in zaposleni Rdečega križa Ukrajine razdelili prizadetemu prebivalstvu, še posebej tistim, ki so morali zapustiti svoje domove in so razseljeni po nastanitvenih centrih in začasnih zatočiščih v Ukrajini.

To je tako že sedmi kamion pomoči, ki ga je RKS namenil Ukrajini. V preteklih tednih je RKS prek gibanja Rdečega križa in Rdečega polmeseca v Ukrajino dostavil 20 tisoč litrov vode in sokov.

FOTOGALERIJA

Proti Ukrajini pa je včeraj odpotovala nova pošiljka humanitarne pomoči s skupno težo 5.2 toni. Večino materiala so dostavili posamezniki in različne organizacije, tudi med humanitarno nogometno tekmo v izvedbi MO SG in JZ Spotur, nekaj pa so ga kupili še z zbranimi donacijami, so sporočili iz Judo kluba Acron Slovenj Gradec, ki so tudi organizirali akcijo.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste sodelovali pri tej akciji, še posebej gospe Barbari Rotovnik, ki je pomagala tako z materialom kot z organizacijo prevoza. Pomoč je bila odpeljana v bližino Kijeva, kjer jo v porušenih mestih najbolj potrebujejo,” so dodali v Judo klubu Acron Slovenj Gradec.

FOTOGALERIJA

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.