Search
Close this search box.

Hotel v Budvi po množični zastrupitvi zaprt, dovoljenja za obratovanje ni imel

Črnogorska turistična inšpekcija je danes zaprla hotel Loza v Budvi, ki ni imel dovoljenja za obratovanje, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Tam se je sicer s hrano zastrupilo 96 gostov hotela, med njimi naj bi bili tudi Slovenci.

Na inšpekciji so sicer potrdili, da so omenjeni hotel v minulih treh mesecih zapečatili kar osemkrat, a so pečate na lastno pest odstranili, zaradi česar je inšpekcija primer že posredovala tožilstvu v Kotorju, saj gre za kaznivo dejanje.

Kako točno je prišlo do množične zastrupitve gostov hotela sicer zaenkrat ni jasno, je pa uprava za varnost hrane v hotelu odvzela vzorce, ki jih zdaj analizira, in obenem prepovedala strežbo hrane.

S črnogorskega inštituta za javno zdravje so medtem sporočili, da so vsi tuji državljani, ki so imeli v soboto v hotelu simptome zastrupitve, v dobrem zdravstvenem stanju.

Po poročanju medijev, ki so ga kasneje potrdili tudi pristojni na občini v Budvi, je šlo večinoma za turiste iz različnih evropskih držav, predvsem Poljske, Slovaške, Hrvaške in Slovenije. Stroške njihovega nadaljnjega bivanja v Budvi naj bi prevzelo tamkajšnje ministrstvo za gospodarski razvoj in turizem.

Dogodki