Search
Close this search box.

Hitra izvedba hidroizolacije tudi pri nižjih temperaturah – MAPELASTIC TURBO

Leta 2015 se je družini izdelkov Mapelastic pridužil nov izdelek MAPELASTIC TURBO, ki omogoča hitro izvedbo hidroizolacije tudi pri nižjih temperaturah.

Kaj je Mapelastic Turbo?

Že ime določa njegovo mesto, poslanstvo in uporabo – nadaljuje tradicijo MAPELASTIC, ki je že več kot 30 let najpogosteje uporabljen sistem za hidroizolacijo pod keramičnimi ploščicami. Dopolnjuje ga v primerih, ko je njegova uporaba omejena ali celo onemogočena. Poznamo celo serijo družine Mapelastic

Bistvene prednosti izdelka MapelasticTurbo:

  • izvedbajemožnažepritemperaturah,višjihod +5°C,
  • sehitrosuši,injezatožepo1oz.2urahodporennapadavine,tudiprinižjihtemperaturahinpovišani relativni zračni vlagi,
  • zaradihitrejšegasušenjajepolaganjezaključneoblogeizkeramičnihploščicinkamnamožnožepo4 urah po nanosudrugegasloja (pri+20 °C) oz. v 24 urah (pritemperaturah, višjih od +5 °C),
  • lahkosegananašatudinavlažneindovoljdozorelepodlage,
  • enostavnaizvedbaoz.nanašanje,
  • odporennaUV-žarke,
  • izpolnjujezahtevestandardaSISTEN14891(Tekočevgrajevanizavodonepropustniizdelkizauporabopodkeramičnimiploščicami, lepljenimi z lepili) in standarda SIST EN 1504-2 (Proizvodi in sistemi za zaščito in obnovo betonskih konstrukcij), ima tudi CE-znak,
  • primeren za preplastitve obstoječih oblog iz keramičnih ploščic, mozaika in izdelkov iz naravnega kamna na stenskih in talnih površinah.

Kje ga lahko uporabimo?

MAPELASTIC TURBO je primeren za izvedbo tesnjenj betonskih površin, cementnih estrihov in ometov.

Uporablja se za tesnjenje:

  • balkonov, teras, plavalnih bazenov, kopalnic, kuhinj itd. Predlepljenjem keramičnih ploščic in mozaikov ter izdelkov iz kamna na stenske in talne površine ter
  • tudi prek obstoječih talnih oblog iz keramike ali kamna na terasah, balkonih ali v kopalnicah pred lepljenjem nove zaključne obloge.

Hitro lepljenje zaključnih oblog

MAPELASTIC TURBO  je del hitrih sistemskih rešitev Fast Track Ready, zato lahko z uporabo hitro vezočih lepil GRANIRAPID, ELASTORAPID in fugirne mase ULTRACOLORPLUS izvedemo in zaključimo dela v manj kot 12urah.

MAPELASTIC TURBO je edinstveni izdelek na tržišču, zato smo prepričani, da bo omogočal izvedbo del tudi v pogojih, ko z običajnim MAPELASTIC-om to ni bilo možno. Dela se bodo tako lahko izvajala tudi zgodaj pomladi in pozno jeseni.

Praktično vgradnjo MAPELASTIC TURBO si lahko ogledate TUKAJ.

Za vsa dodatna pojasnila in pomoč lahko pokličete našo tehnično-prodajno službo na 01 786 50 54 ali pa nam pošljite elektronsko sporočilo na: tehnika@mapei.si.

Dogodki