Search
Close this search box.

Hiša Ančka med kulinaričnimi velikani po mnenju Gault&Millau

Po mnenju podjetja Gault&Millau, ki že desetletja podeljuje nazive najboljšim restavracijam, je oceno dve chefovi kapi namenilo tudi Hiši Ančka iz Slovenj Gradca.

Kot vsako leto, je podjetje Gault&Millau, ki sta ga leta 1965 ustanovila ocenjevalca in kritika restavracij Henri Gault in Christian Millau, tudi letos podelilo nazive najboljšim restavracijam na svetu.

Ker pa se Slovenija vedno bolj uveljavlja tudi na kulinaričnem zemljevidu sveta, so se kritiki in strokovnjaki najbolj priznanega podjetja v svetu gurmanov, ustavili tudi v Sloveniji. Restavracije ocenjujejo s posebnim sistemom točkovanja, najvišja možna ocena je 20 točk, oziroma štiri chefove kape.

Za najboljšo restavracijo je bila razglašena restavracija Hiša Franko iz Starega sela pri Kobaridu, prejela je 18 od 20 možnih točk oziroma 4 chefove kape na ocenjevalni lestvici Gault&Millau, sledita ji Gostilna pri Lojzetu dvorca Zemono s 17,5 točkami in Hiša Denk s prav tako 17,5 točkami.

Ker pa Koroška nič ne zaostaja za preostalo Slovenijo in je na turističnem in kulinaričnem nivoju zelo visoko uvrščena, v podjetju Gault&Millau niso mogli kar tako mimo naše regije.

Z odlično oceno 13,5 točk, oziroma 2 chefovima kapama, se lahko tako od včeraj pohvali Hiša Ančka, Boutique Hotel iz Slovenj Gradca, ki je degustatorje podjetja Gault&Millau navdušila s premišljeno opremljenim ambientom, pristno prijaznostjo osebja, občutkom domačnosti in seveda, kar je najpomembnejše, z vrhunskim razvajanjem tako za brbončice kot duha.

V svojem mnenju predvsem priporočajo mesne dobrote, od uležanih ramsteakov, telečje zarebrnice do slastnih kotletov krškopoljca, odlične, ročno izdelane testenine v omakah iz lokalnih sestavin, navdušile pa vas bodo tudi napolitanske pice iz krušne peči, ki se bohoti na zimskem vrtu.

Pa tudi vsi sladkosnedi bodo prišli na svoj račun, saj so sladice, ki jih ponujajo v Hiši Ančka, tako paša za oči kot za brbončice. Naj so to tradicionalni, koroški kločavi nudlni, kepica sladoleda z vročimi malinami ali sveže pripravljene domače tortice, zagotovo ob teh sladicah ne boste ostali ravnodušni.

Korošci ponovno dokazujemo, da smo vrhunski v vsem, česar se lotimo s strastjo, srcem in dušo.

Kolektivu Hiše Ančke čestitamo za vrhunsko oceno.

Vir: Gault&Millau

3 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Nada
Nada
11 mesecev nazaj

Super, iskrene čestitke. Slovenj Gradec znova dobiva že pozabljen svetovljanski pečat.

Metka
Metka
11 mesecev nazaj

Cestitam,le tako naprej.

BANDIT
BANDIT
11 mesecev nazaj

a imajo pa zelo drago za eno pico mres dat 20€ za vino za deci 5€ za navadno hrano 15€ al vec NI VIDET za 2 kapi pa se na hiter zasluzek hocejo met

Dogodki

Po mnenju podjetja Gault&Millau, ki že desetletja podeljuje nazive najboljšim restavracijam, je oceno dve chefovi kapi namenilo tudi Hiši Ančka iz Slovenj Gradca.