Gremo v gore: Člani PZS na vlake Slovenskih železnic s popustom

Na planinski zvezi Slovenije pravijo: "Grem z vlakom - tudi v gore!"
FOTO: Pixabay

Planinska zveza Slovenije in podjetje Slovenske železnice sta z dogovorom omogočila članom Planinske zveze Slovenije (PZS) 30-% popust na enosmerne in povratne vozovnice v 2. razredu vseh vrst vlakov v Sloveniji, sporočajo s PZS.

Člani Planinske zveze Slovenije imajo 30-% popust na enosmerne in povratne vozovnice v 2. razredu vseh vrst vlakov v Sloveniji. Ugodnost velja za vse kategorije članstva. Otroci do 12. leta so upravičeni do 50 % popusta po splošnem ceniku Slovenskih železnic, po 12. letu pa že lahko koristijo članski popust za člane PZS, navajajo na spletni strani zveze.

Popust velja za nakup vozovnic na železniških postajah ali pri kondukterjih na vlaku do vključno 31. decembra 2019. Popust ne velja za nakup vozovnic preko spleta ali preko aplikacije. Enako popust ne velja na doplačila za kolesa, posebne vrste vlakov, …

Člani društev PZS morajo ob uveljavljanju popusta predložiti veljavno člansko izkaznico. Ponudnik ugodnosti lahko od člana društev PZS zahteva, da se identificira z veljavnim osebnim dokumentom.

Z vlakom lahko obiščete tudi nekatere koroške gore, med drugim se podate na Uršljo goro, in sicer z železniške postaje na Ravnh, mimo Smučarske koče ter čez Kozji hrbet, za kar boste po podatkih PZS porabili 3 h 45 minut, z železniške postaje Prevalje, čez Leše pa malo več, in sicer 4 h 30 minut.

Na PZS še dodajajo, da je kar nekaj slovenskih planinskih koč in zanimivih planinskih ciljev dostopnih z izhodišč v bližini železniških postaj. Javni potniški promet pa ljubiteljem gora in pohodništva omogoča tudi številne možnosti pravih planinskih popotovanj, na katerih lahko turo zaključijo na popolnoma drugem koncu Slovenije. “Da ne omenjamo prispevka k zmanjšanju onesnaženosti zraka, obremenitve cest in okolja s hrupom” …

Preberite tudi: Ste že glasovali za naj planinsko kočo 2019?

Pri tem naj še omenimo, da sta Planinska zveza Slovenije in podjetje Sončni Kanin z dogovorom omogočila odraslim članom Planinske zveze Slovenije 20-% popust na prevoz s kabinsko žičnico na smušiče Kanin. Ugodnost velja v času poletne sezone, ko naprava obratuje.

Vir: PZS

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije