Search
Close this search box.

Gorenju grozi izguba 1000 delovnih mest, danes bodo predstavili načrte o zmanjšanju števila zaposlenih

V Gorenju bodo danes predstavili načrte glede zmanjšanja števila zaposlenih. V sredo je namreč odjeknila novica, da skupina Hisense Europe načrtuje množično odpuščanje delavcev.

V celotni skupini naj bi do konca leta ukinili 2200 delovnih mest, od tega naj bi v Sloveniji število zaposlenih tudi z mehkimi oblikami odpuščanj znižali za 1000.

Vodstvo Gorenja je po poročanju TV Slovenija predstavnikom zaposlenih predstavilo podatke o slabi ekonomski situaciji, ki da je posledica epidemije novega koronavirusa. Proizvodnja v Velenju je sicer stala tri tedne, tudi danes pa obrat še ni polno operativen.

Predsednik sindikata Skei Gorenje Žan Zeba je za televizijo pojasnil, da naj bi v Sloveniji odpustili 1000 ljudi, od tega 700 zaposlenih v proizvodnji v Velenju in 300 v družbi Hisense Europe. Kot je dodal, jih je informacija o tako obsežnem odpuščanju šokirala.

Prvi posvet z zaposlenimi o odpuščanjih naj bi bil po prvomajskih praznikih. V Gorenju bodo načrte glede zmanjšanja števila zaposlenih podrobneje predstavili danes, število delovnih mest pa naj bi zmanjševali tudi na mehke načine, med drugim upokojitvami delavcev in spremembami poslovnih modelov.

Dogodki

Več iz istega kraja