Golob bo predstavil prve predloge za blažitev draginje. Bo res konec regulacije cen goriva? 

Premier Robert Golob bo po napovedih danes predstavil prve predloge za blažitev draginje, ki predstavljajo eno od prednostnih nalog nove vlade na začetku mandata. Najprej naj bi se lotili vprašanja cen pogonskih goriv, o čemer je v torek razpravljala tudi medresorska delovna skupina, ki pa po sestanku ni dajala izjav.

Medresorska delovna skupina za pripravo ukrepov za blaženje energetske in prehranske draginje je pripravila prvi nabor ukrepov, ki se nanašajo na cene pogonskih goriv, sta v torek poročala Televizija Slovenija in POP TV.

Po informacijah televizij naj bi šlo za več manjših ukrepov, med katerimi pa naj ne bi bilo regulacije maloprodajnih cen bencina in dizla, kot je v veljavi do 10. avgusta.

Predloge bo danes na novinarski konferenci po seji vlade predstavil premier Robert Golob, so za STA potrdili v kabinetu predsednika vlade.

Golob je v ponedeljek ob obisku v Mariboru izrazil prepričanje, da bodo ukrepe za blažitev draginje pripravili do konca meseca, da bo lahko nato sledila njihova izvedba. Napovedal je, da se bodo ukrepanja najprej lotili pri naftnih derivatih, nato pri elektriki, sledila bo hrana in na koncu še plin.

Po napovedih bodo ukrepali v dveh fazah: najprej naj bi se z deležniki skušali dogovoriti o delitvi bremen zmanjšanja cen za gospodinjstva in podjetja, če to ne bo uspešno, pa naj bi sledila cenovna regulacija.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Opazovalec
Opazovalec
9 mesecev nazaj

Namesto enotna cena 1.50€ za dizel 1.70€ če bi bil Jz premier bi naredil mn bi se jebaloli za vojno spodaj

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije