Search
Close this search box.

Gojitelji čilija v Dravogradu zbrali 1900€ za malega Jakoba

V soboto so se v Dravogradu zbrali ljubitelji čilija, ki so s skupnimi močmi želeli pomagati malemu fantku, ki se spopada s težko življenjsko situacijo.

Dobrodelno srečanje z dražbo je organiziralo Čili društvo Pomurje, s katerim sodeluje precejšnje število koroških gojiteljev čilija. Pripravili so veliko sadik čilijev, paradižnikov, paprik in ostalih izdelkov, ki so jih darovali v dobrodelne namene. K sodelovanju so pritegnili 17 lokalnih organizacij in podjetij, ki so prispevala svoje izdelke in storitve, za katere so se obiskovalci dogodka potegovali na dražbi. Poseben gost je bil Darko Klemen, slovenski Masterchef 2016, ki je v dogodku sodeloval na več načinov. Skuhal je svojo specialiteto, chilli con carne, kot kupec je sodeloval v licitaciji, daroval pa je tudi svojo kuharsko uniformo, v kateri je zmagal kot masterchef. Poleg tradicionalnega chilli con carne so si obiskovalci lahko privoščili vegetarijanski pasulj Čili društva Pomurje, za sladkosnede pa so bile na voljo tudi slaščice s čilijem.

Gonilna sila dogodka je bil Ravenčan Andrej Kovačec, sicer član Čili društva Pomurje in že sedem let resen gojitelj čilija. Za dober namen je tudi sam prispeval sadike. Ob odličnem odzivu obiskovalcev, med katerimi smo srečali tudi precej znanih koroških obrazov, licitatorjev in donatorjev pa ni mogel skrivati navdušenja.

Ves zbrani denar, zbrali smo kar 1900 €, bo darovan za zdravstveno rehabilitacijo šestletnega Jakoba, ki je izgubil del roke. Ko sem slišal njegovo zgodbo, se mi je zasmilil in odločil sem se narediti nekaj, da mu pomagam,” nam je zaupal.

Mali Jakob s Črnega Vrha pri Idriji je namreč pred dvema letoma zaradi nesreče pri igri izgubil del roke. Družina potrebuje 25000 € za nakup proteze, ki bi mu omogočila kvalitetno življenje.

Več iz istega kraja