Search
Close this search box.

Gneča na črpalkah: Na Prevaljah zmanjkalo dizelskega goriva

Ob napovedi, da se bodo jutri občutno povišale cene goriva, so posledično danes črpalke polne. Ponekod jim je tudi že zmanjkalo goriva.

Cene nafte so se danes v azijskem trgovanju zvišale in dosegle najvišje vrednosti po juliju leta 2008. Naftne trge je namreč razburila izjava ameriškega zunanjega ministra Antonyja Blinkna, da se Bela hiša in zavezniki pogovarjajo o prepovedi uvoza nafte iz Rusije, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

PREBERI ŠE: Jutri predvidena občutna podražitev naftnih derivatov

Gneča na črpalkah, ponekod zmanjkalo goriva

petrol gorivo dizel
Točajna ročka za dizelsko gorivo na Prevaljah je zaprta (FOTO: Duša Komprej)

Po napovedi o podražitvi naftnih derivatov, so danes povsod na črpalkah velike gneče. Kot smo izvedeli je na Prevaljah zmanjkalo dizelskega goriva, ali ga bodo dobili zraven, še ne morejo potrditi.

Po naših informacijah naj bi tam ročke za diselsko gorivo zaprli že ob 13. uri. Preverili smo tudi na Ravne, kjer naj bi goriva bilo dovolj.

Gneče so tudi na drugih črpalkah na Koroškem, o tem, da bi še kje bila možnost, da goriva zmanjka, še nimamo informacij.

Jutri podražitve

Cena teksaške lahke nafte, ki bo dobavljena aprila, se je do poldneva po singapurskem času podražila za 10,37 dolarja na 126,05 dolarja za 159-litrski sod. Majske terminske pogodbe za severnomorsko nafto brent pa so šle navzgor za 11,37 dolarja na 129,84 dolarja, piše STA.

Preberi več na: https://www.koroskenovice.si/novice/jutri-predvidena-obcutna-podrazitev-naftnih-derivatov/

Dogodki

Ob napovedi, da se bodo jutri občutno povišale cene goriva, so posledično danes črpalke polne. Ponekod jim je tudi že zmanjkalo goriva.