Glede izbire izvajalca del na lokaciji Gaberke doslej brez zahtevkov za revizijo

Opolnoči se je iztekel rok, do katerega je bilo možno oddati zahtevek za revizijo odločitve o izbiri izvajalca del na lokaciji Gaberke na načrtovani hitri cesti Velenje-Slovenj Gradec. Dars tudi po preverjanju današnje pošte doslej ni prejel nobenega zahtevka. Če bo tako tudi ostalo, se začetek gradnje hitre ceste proti Koroški obeta sredi oktobra.
tovornjak cesta

Če bo torej ostalo brez vloženih zahtevkov za revizijo, bo v prihodnjih dneh stekel postopek za sklenitev 8,47 milijona evrov (brez DDV) vredne pogodbe z izbranim izvajalcem. To je konzorcij podjetij Kolektor, CGP in VOC Celje.

“Po sklenitvi pogodbe mora izvajalec v desetih delovnih dneh dostaviti bančno garancijo za dobro izvedbo del. Pričetek prvih gradbenih del je predviden sredi oktobra letos,” so za STA danes še sporočili z Darsa.

Postopek izbire izvajalca del na lokaciji Gaberke je zaradi vloženih pritožb oz. zahtevkov za revizije trajal več kot leto dni. Razpis za oddajo javnega naročila je bil namreč objavljen sredi lanskega poletja, postopek izbire pa je potekal v dveh fazah. Dars je v drugi fazi javnega naročila izbiral med petimi ponudniki, izbrani konzorcij podjetij Kolektor, CGP in VOC Celje pa je ponudil najnižjo ceno.

Načrtovana dela pri Gaberkah med drugim zajemajo gradnjo dostopne poti v Premogovnik Velenje, nadvoza in priključka Gaberke ter komunalnih vodov. Med drugim obsegajo deviacijo regionalne ceste Škale-Graška gora-Šmiklavž in delna zemeljska dela za potrebe gradnje trase hitre ceste. Rok za njihovo dokončanje je 14 mesecev od uvedbe izvajalca v delo.

Čeprav ta sklop predstavlja preddela za vzpostavitev dostopa z gradbišča hitre ceste do območja Premogovnika Velenje za potrebe deponiranja viškov materiala iz izkopa, je to po pojasnilih Darsa točka, na kateri se bo gradbišče lahko širilo proti severu.

Pri Gaberkah se bo tako začela predvsem na Koroškem težko pričakovana gradnja hitre ceste proti Koroški. Naslednja lokacija za gradnjo na odseku hitre ceste Velenje-Slovenj Gradec, za katero je prav tako že v teku postopek izbire izvajalca gradbenih del, pa je lokacija Jenina na območju Mestne občine Slovenj Gradec.

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.