Za dela na lokaciji Jenina na hitri cesti Velenje-Slovenj Gradec šest prijav

Dars je v postopku oddaje javnega naročila za dela na sklopu Jenina na predvideni hitri cesti Velenje-Slovenj Gradec v roku, ki se je izrekel danes ob 10. uri, prejel šest prijav za sodelovanje. Oddala so jih domača in tuja podjetja. Strokovna komisija bo v prvi fazi preverila, ali prijave za sodelovanje izpolnjujejo vse pogoje.
tovornjak cesta

Gre za dvofazni postopek zbire izvajalca del. V prvi fazi bo, kot omenjeno, strokovna komisija preverila, ali prijave za sodelovanje izpolnjujejo vse pogoje, ki so določeni v razpisni dokumentaciji.

Nato bo Dars kot naročnik vsem ponudnikom, ki so oddali prijavo za sodelovanje in za katere bo v postopku pregledovanja in ocenjevanja ugotovljeno, da izpolnjujejo vse zahteve, priznal sposobnost za izvajanje javnega naročila. Vsi, ki jim bo priznana sposobnost sodelovanja, bodo nato v drugi fazi izbirnega postopka povabljeni k oddaji ponudb.

Prijave za sodelovanje so oddali Strabag, Cestno podjetje Ptuj skupaj z družbo GMW iz Radencev in sarajevsko Euro asfalt, skupno prijavo so oddali tudi družba Makro 5 gradnje iz Kopra skupaj s španskim podjetjem Lantania, družbama KPL in PZG ter samostojnim podjetnikom Samom Pirjevcem.

Prav tako so skupno prijavo oddale družbe Pomgrad, Garnol, GGD in Voc Celje, pa tudi Kolektor iz Nove Gorice skupaj z družbama Kolektor Koling in novomeški CGP. Skupno prijavo sta oddali tudi podjetji GP Krk in Trgograd, so za STA pojasnili na Darsu.

Dars je po dvofaznem postopku izbiral tudi izvajalca za dela na lokaciji priključka Gaberke, ki je prav tako na odseku hitre ceste Velenje-Slovenj Gradec. Ta postopek je pri kraju, saj se v sredo izteče rok za vložitev zahtevkov za revizijo. Kot so danes pojasnili na Darsu, do vključno ponedeljka ni bil vložen noben zahtevek za revizijo.

Če ne bo vložene nobene revizije, se kmalu obeta podpis 8,47 milijona evrov (brez DDV) vredne pogodbe z izbranim konzorcijem podjetij Kolektor, CGP in VOC Celje.

Na priključku Gaberke se bodo tako začela prva gradbena dela na severnem delu tretje razvojne osi, začetek del pa je, če ne bo zapletov, napovedan za sredino oktobra.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.