Search
Close this search box.

Glasbena šola Ravne na Koroškem prinaša dobre novice iz tekmovanja v Italiji

Pretekli konec tedna je v Italiji, natančneje v Gorici, potekalo mednarodno tekmovanje kitaristov vseh starosti in njihovi učenci so se odlično odrezali. Bravo.

Tekmovanja so se udeležili kitaristi iz evropske skupnosti ter azijskih in ameriških držav. Seveda pa niso manjkali mladi talenti iz Slovenije. Med njimi so bili tudi učenci Glasbene šole Ravne na Koroškem, ki so dosegli odlične rezultate.

Ožbi Kunc in Janik Senica sta prejela zlato priznanje in pokal.

Gal Hanjže je prejel srebrno medaljo, Laura Petrovič in Ela Čeh sta domov prinesli bronasto medaljo.

Na tekmovanju jih je spremljala seveda tudi njihova mentorica in učiteljica Polona Blaznik, ki pa je naje upravičeno ponosna. Njej je pripadel naziv najboljše učiteljice leta. Ta laskavi naziv ji prinaša častno mesto žirantke na naslednjem tekmovanju.

Tokrat pa je Glasbena šola Ravne na Koroškem prejela tudi posebno nagrado in sicer kot šola z največjim številom tekmovalcev.

Za komentar pa smo poklicali tudi njihovega ravnatelja Aleksandra Kotnika, ki nam je povedal: »Vsako leto smo prisotni na tem tekmovanju z najštevilčnejšo udeležbo naših učencev. Seveda je to tudi odlična predstavitev ter promocija Glasbene šole Ravne na Koroškem. Otroci se skupaj z mentorico na takšna tekmovanja intenzivno pripravljajo, vložijo veliko truda in vesel ter ponosen sem, da je bil trud z lepimi dosežki poplačan tudi tokrat. Čestitke vsem in seveda zahvala tudi njihovi mentorici. To pa je tudi za vse dobra motivacija za delo v prihodnje.«

Kitarsko tekmovanje je potekalo že dvajseto leto in je sicer posvečeno spominu na kitarista Enrica Mercatalija.

Čestitkam ravnatelja pa se pridružujemo tudi mi. Poklon mladim glasbenim talentom!

Vir: GŠ Ravne na Koroškem, Polona Blaznik

Dogodki

Pretekli konec tedna je v Italiji, natančneje v Gorici, potekalo mednarodno tekmovanje kitaristov vseh starosti in njihovi učenci so se odlično odrezali. Bravo.