Search
Close this search box.

Gimnazija Ravne prejela Kumerdejevo priznanje

Gimnazija Ravne na Koroškem je minuli teden prejela prestižno Kumerdejevo priznanje, ki ga podeljuje Zavod RS za šolstvo za dosežke na področju šolstva.

Priznanja Blaža Kumerdeja je tokrat podelil ZRSZŠ že devetnajstič, Gimnazija Ravne na Koroškem pa ga je prejela za odlično delo in inovativne pristope v izobraževanju.

Gimnazija Ravne se ponaša z dolgoletno tradicijo, saj je svoja vrata prvič odprla kmalu po koncu 2. svetovne vojne. V vseh teh letih si je v njej širilo obzorja mnogo znanih Korošcev, ki so kasneje s svojim delom upravičili njen ugled. Pred malo več kot dvema desetletjema so programu splošne gimnazije dodali še športni oddelek, s prihodnjim šolskim letom pa uvajajo še nov program farmacevtski tehnik, ki ga doslej na Koroškem ni bilo. Vseskozi pa sledijo napredku na področju izobraževanja in učinkovito uvajajo novosti v svoje delo. Nenazadnje se to odraža tudi v odnosu sedanjih in nekdanjih dijakov, ki čutijo pripadnost šoli, kasneje pa so kot študentje tudi nadpovprečno dobro pripravljeni na zahtevnost študija.

Priznanje Blaža Kumerdeja so letos poleg Gimnazije Ravne prejeli še ravnateljica vrtca Sežana Radica Slavković, OŠ Gustava Šiliha Velenje, OŠ Solkan in OŠ Dragotina Ketteja Ilirska Bistrica.

 

Dogodki