Search
Close this search box.

Gibanje Svoboda je v Dravogradu predstavilo koroške kandidate (VIDEO in FOTO)

Gibanje Svoboda je danes v Dravogradu predstavilo koroške kandidate, ki kandidirajo v volilnih okrajih Slovenj Gradec, Ravne na Koroškem in Radlje ob Dravi.

Koroški kandidati Gibanja Svoboda Mojca Kert (Mežiška dolina), Damaz Topler (Dravska dolina) in Dušan Stojanovič (Mislinjska dolina) so se danes v Dravogradu predstavili javnosti ter spregovorili o razvojnih izzivih Koroške. Prisotne pa je nagovorila tudi podpredsednica gibanja mag. Urška Klakočar Zupančič.

VIDEO: Izjava – Mag. Urška Klakočar Zupančič

Naša vodila so svobodna in odprta družba, zaupanje v sočloveka, skupnost, državo in njene institucije. Verjamemo v spoštovanje, kulturo dialoga in odgovorno sodelovanje,” so na današnjem srečanju ponovno poudarili člani Gibanja Svoboda.

Podpredsednica Gibanja Svoboda mag. Urška Klakočar Zupančič pa je med drugim pozvala vse Korošce, da se udeležijo volitev, ki bodo potekale 24. aprila. “Te volitve so pomembne,” je poudarila. Omenila je, da je Gibanje Svoboda mlada stranka. Da verjetno ne bodo naredili vsega v letu ali dveh. “Ampak do leta 2030 pa lahko dosežemo, da bo Slovenija prijazna, strpna država, kjer bomo spoštovali človekove pravice in temeljne svoboščine. Kjer se bomo trudili za dobro javno zdravstvo, ki bo dostopno vsakomur,” je med drugim naštela podpredsednica gibanja. ž

Koroški kandidati so zavzeti ljudje, ki se bodo trudili, ne samo na državni, ampak predvsem na lokalni ravni, da Koroško približamo ostalim regijam Slovenije,” je sklenila.

Prevaljčanka Mojca Kert, ki kandidira v Mežiški dolini, je med drugim dejala, da so njene izkušnje vezane na dolgoletno delo v gospodarstvu, še posebej v energetiki. Energetika je njena stroka in njena strast, je omenila. Na vprašanje, zakaj kandidira, je odgovorila, da bi svoje znanje iz gospodarstva rada prenesla v politiko. Njene osebne vrednote pa se v celoti skladajo z Gibanjem Svoboda, je med drugim dodala Kertova, ki je naštela še številne njene lastnosti in izkušnje ter razkrila, za kaj vse se bo zavzemala, če postane poslanka.

Damaz Topler, ki kandidira v Dravski dolini, je dejal, da se med drugim zavzemajo za odpravljanje neenakosti, za medgeneracijsko sodelovanje in pomoč ljudem v stiski. Poudaril je, da je potrebno razviti pomoč starejšim na domu, zagotoviti neprofitna stanovanja za mlade in varovana stanovanja za starejše. “Kot mlad, neobremenjen vidim priložnost za boljši jutri vseh nas. Ne želim čakati in kritizirati, ampak aktivno sodelovati. Za našo svobodo gre, solidarnost in pravičnost,” je poudaril Topler.

Dušan Stojanovič, ki kandidira v Mislinjski dolini, je naštel nekaj motivov, zakaj kandidira. Med drugim je omenil, da si želi, da bi v bodoči potencialno največji vladni stranki Slovenj Gradec dobil mandat in glas nekoga, ki Slovenj Gradec pozna do obisti. Hkrati si za skupnost, iz katere izhaja, želi narediti še več, kot je lahko doslej. Nepotrebne omejitve v času epidemije so ga še toliko bolj motivirale, da se je odločil za kandidaturo, je dejal Stojanovič. Predvsem ga je zmotil način, kako so bili le ti skomunicirani javnosti. Predvsem si želi močnega in stabilnega javnega zdravstva, da vsi državljani dobijo osebnega zdravnika in zdravstveno obravnavo v največ 48 urah, je med drugim naštel Stojanovič.

Več o programu stranke si lahko preberete TUKAJ.

FOTOGALERIJA

2 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
jana
jana
2 let nazaj

Šef svobode Golob se objema s sex predatorjem Jankovićem, ki je izsiljeval farmacevtko v stiski za sex. Golob noče pokazati dohodninske napovedi za lani in predlani. Volilci bodo tako še četrtič zapored nategnjeni z “novim obrazom”, veliko nas pa seveda ne.

Alex
Alex
Reply to  jana
2 let nazaj

Ja, ostale nas pa že 30 let nategujejo stari obrazi.

Dogodki

Gibanje Svoboda je danes v Dravogradu predstavilo koroške kandidate, ki kandidirajo v volilnih okrajih Slovenj Gradec, Ravne na Koroškem in Radlje ob Dravi.