Search
Close this search box.

Gasilci v Vuhredu so bogatejši za novo moštveno vozilo

Novo vozilo je lepa pridobitev za PGD Vuhred. Dosedanje moštveno vozilo pa je šlo v uporabo JZ ŠKTM Radlje ob Dravi. Uporabljali ga bodo za socialni servis.

Prostovoljno gasilsko društvo Vuhred ima novo moštveno vozilo in to izpolnjuje najbolj zahtevne pogoje za učinkovito uporabo za prevoz moštva v vseh vremenskih razmerah. Sicer pa je prostovoljno gasilsko društvo Vuhred bilo ustanovljeno leta 1876 in spada med 25 najstarejših gasilskih društev v Sloveniji. 

Župan Radelj ob Dravi Alan Bukovnik je na svojem facebook profilu zapisal: “Obenem pa smo poskrbeli, da je dosedanje moštveno vozilo ostalo pri nas, saj ga je odkupil naš JZ ŠKTM Radlje ob Dravi, ker ga potrebuje za vsakodnevno uporabo pri prevozih donirane hrane, logistiko za prireditve ( prevozi ozvočenja, klopi…) in predvsem za prevoz opreme, ki jo potrebuje pri izvajanju del pri uporabnikih kot SOCIALNI SERVIS, za katerega odločbo so pridobili iz Ministrstva za delo.

Socialni servis je socialnovarstvena storitev, ki obsega pomoč pri hišnih in drugih opravilih v primeru invalidnosti, starosti, otrokovega rojstva, bolezni, v primeru nesreč ter v drugih primerih, ko je ta pomoč potrebna za vključitev osebe v vsakdanje življenje. Gre za opravila kot so: prinašanje pripravljenih obrokov hrane, nakup in prinašanje živil ali drugih potrebščin, priprava drv ali druge kurjave, nabava ozimnice, manjša hišna popravila, vzdrževanje vrta in okolice stanovanja in drugo.

Župan Alan Bukovnik je zapisal tudi: “Socialni servis so storitve , ki jih lahko opravljajo naši sodelavci na pobudo oseb, ki ne morejo več opraviti del okrog hiše npr. košnja trave, prekop ( štehanje )vrta… Dela so plačljiva s strani uporabnika, vendar manj, kot pa bi ta dela naročili na trgu. Visoka kakovost življenja za slehernega občanko in občana naše občine, še posebej za ranljive skupine.”

Srečno vožnjo ter čestitke enim in drugim!

Vir: Fb Alan Bukovnik

Novo vozilo je lepa pridobitev za PGD Vuhred. Dosedanje moštveno vozilo pa je šlo v uporabo JZ ŠKTM Radlje ob Dravi. Uporabljali ga bodo za socialni servis.