Gasilci med neurjem samo v Ljubljani posredovali več kot 320 krat

V sredo pozno popoldne se je nad državo razbesnelo neurje z močnim dežjem, ki je najprej zajelo severovzhod države, območje Beltincev, po 20. uri pa do polnoči pa predvsem območje Ljubljane, kjer je bilo več kot 320 intervencij. Padavine so se umirile, meteorologi napovedujejo suho in sončno vreme, poroča uprava za zaščito in reševanje.
FOTO: FB Neurje.si – Ines Podgoršek

V kratkem času je padlo zelo veliko dežja, na Goričkem so izmerili 93, v Ljubljani pa 88 litrov dežja na kvadratni meter. Samo v regijskem centru Ljubljana so med 8. in 24. uro prejeli več kot preko 2700 klicev.

Meteorne vode so zalile več kot 500 različnih objektov, predvsem kletne in stanovanjske prostore, osnovne šole, gimnazijo, vrtce, industrijske objekte, gledališče, skladišča, dijaški dom in sodišče.

FOTO: FB Neurje.si – Maida Bašić

Zalita so bila tudi parkirišča in podvozi, ponekod so bila zalita tudi osebna vozila. Podirala so se drevesa. Poškodovanih v neurju ni bilo. Zabeležili so tudi dva udara strel, vendar do požarov ni prišlo. Gasilci so nudili moč pri črpanju meteornih voda, posredovali so skupno na 362 lokacijah, samo v Ljubljani na 328 lokacijah.

Po poročanju medijev je poplavilo tudi ljubljansko Dramo, saj je voda med predstavo začela kapljati na oder, gledalce so takoj evakuirali. Pomočnica ravnatelja SNG Drama Ana Rokvić Pinterič je za N1 povedala, da je zalilo celotno Dramo, ki je že tako ali tako v slabem stanju, zato se bojijo, da se bo sesula sama vase.

Večina podvozov je bila praktično neprevoznih. Promet je med drugim obstal pred podvozi na Celovški, Dunajski in Šmartinski cesti. Zalilo je tudi podhod Plava laguna in železniško postajo.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije