Gasilci iz Radelj ob Dravi so sprejeli sklep o ustanovitvi poklicnega jedra

Z ustanovitvijo poklicnega jedra želijo dvigniti nivo pripravljenosti operativne gasilske enote predvsem v dopoldanskem času med 7. in 15. uro ter ponovno uvesti storitve, ki so jih v preteklosti lahko izvajali kot pridobitna dejavnost ter navedeno tudi razširiti z dodatnimi storitvami.
PGD Radlje ob Dravi

Gasilci PGD Radlje ob Dravi so javnost obvestili o sprejetju sklepa UO PGD Radlje o nameri ustanovitve poklicnega jedra v društvu.

V obrazložitvi so zapisali, da se v društvu v zadnjih 10 letih soočajo z izrednim povečanjem števila intervencij, saj njihova gasilska enota posreduje na več kot 100 intervencijah preko celotnega koledarskega leta. Ne samo, da se je povečalo število intervencij, povečalo se je tudi povpraševanje po storitvah, ki jih nudijo na trgu kot pridobitna dejavnost (čiščenje kanalizacije, pranje cestišč, prevozi vode, izvajanje požarne straže, ipd.). Zato so primorani v društvu narediti korak naprej in ustanoviti poklicno jedro z najmanj 3 zaposlenim delavci – gasilce, katere želijo zaposliti s 1. januarjem 2024.

Zaradi pomanjkanja kadra v dopoldanskem času so primorani večino storitev, ki jih izvajajo na trgu odpovedati, saj z obstoječo organiziranostjo ni možno izvajati navedenih storitev, bodisi zaradi odsotnosti gasilcev v dopoldanskem času ali zaradi drugih zadržanosti operativnih članov.

Župan Občine Radlje ob Dravi Alan Bukovnik je ob tem zapisal: “Skupaj si želimo odlično kakovost in učinkovitost izvajanja gasilske službe v občini Radlje ob Dravi.”

Gasilci, tako poklicni kot prostovoljni, so nepogrešljiv del naše družbe, saj so vedno nesebično pripravljeni pomagati v vsakršni nesreči. Njihova odzivnost in požrtvovalnost je neprecenljivega pomena. Hvaležni smo jim.

Vir: FB Alana Bukovnika

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije