Search
Close this search box.

Gasilci iz Podgorja nadaljujejo akcijo zbiranja odpadnih kovin za nakup nove cisterne

Gasilci PGD Podgorje pri Slovenj Gradcu potrebujejo novo gasilsko cisterno, za nakup katere zbirajo sredstva na različne načine, pri zbiranju potrebnih sredstev za novo pridobitev pa jim lahko pomagate tudi vi.

Naj spomnimo, da so se člani PGD Podgorje letos februarja odločili za akcijo zbiranja odpadnih kovin z namenom zagotoviti čim več denarnih sredstev za nakup nove cisterne. Nakar so maja v ta namen pripravili tudi dobrodelni koncert. O vsem pa smo že poročali tudi na naši strani.

Zdaj pa so gasilci sporočili, da po letnem dopustu nadaljujejo z akcijo pobiranja odpadnih kovin za nakup novega vozila v letu 2020. »Najprej bi se radi zahvalili vsem darovalcem in iskreno opravičili tistim, ki ste nas kontaktirali in vas zaradi prezasedenosti nismo obiskali. Naj omenimo, da smo z vašo pomočjo že precej bližje cilju in v našem društvu že velja rek: Kamen na kamen palača, kilo na kilo vozilo.”

Prosimo, da nam pomagate pri nadaljevanju akcije, tudi mogoče z deljenjem objave, da pridemo do cilja. Naj poudarimo, da je odvoz popolnoma brezplačen,« pa so včeraj zapisali na njihovi Facebook strani, s čimer so pozvali javnost, da jim še naprej pomaga zbirati sredstva za novo pridobitev.

Torej, v kolikor imate doma odvečen kakšen kos kovine, ki je vam v napoto, so gasilci PGD Podgorje pri Slovenj Gradcu, pravi naslov za rešitev vaših težav. Hkrati pa boste z darovanjem odpadnih kovin pripomogli tudi hitrejšemu nakupu cisterne. Odvažajo vse odpadne kovine, akumulatorje in tudi vozila (ne morejo pa vam izdati potrdila o razgradnji).

Gasilci vas prosijo, da jih o morebitnih darovanih odpadnih kovinah obvestite na 040 132 377 (Beno Kotnik), da se boste dogovorili za prevzem oziroma odvoz. Po predhodni najavi je možna oddaja materiala tudi pri gasilskem domu ali demontaža enostavnejših komponent in jeklenih konstrukcij.

Dogodki