Search
Close this search box.

Gasilcem PGD Podgorje z vašo pomočjo uspelo zbrati sredstva za podvozje novega vozila

Gasilci PGD Podgorje pri Slovenj Gradcu so tik pred božičnimi prazniki še formalno zaključili z naročilom podvozja znamke SCANIA za njihovo novo vozilo GVC 24/50, za katerega so sredstva med drugim pridobili tudi z zbiranjem odpadnih kovin. Dobavo pričakujejo do konca aprila 2021. Sredstva pa še naprej zbirajo za nakup nadgradnje.

Naj spomnimo, da so se v PGD Podgorje februarja 2019 odločili, da izvedejo akcijo zbiranja odpadnih kovin z namenom zagotoviti čim več denarnih sredstev za nadgradnjo cisterne. Sredstva za nadgradnjo prepotrebne cisterne so zbirali tudi na dobrodelnem koncertu, ki so ga maja 2019 organizirali v Podgorju.

V PGD Podgorje so pojasnili, da so akcijo zbiranja sredstev za nadgradnjo cisterne in podvozja začeli leta 2019, v letu 2020 naj bi naročili podvozje, vendar je bilo zaradi vpliva virusa na gospodarstvo prestavljeno na jesen.

Gasilci z akcijo nadaljujejo tudi v naslednjem letu, vas pa prosijo, da jih o morebitnih darovanih odpadnih kovinah obvestite na 040 132 377 (Beno), da se boste dogovorili za prevzem oziroma odvoz. Po predhodni najavi je možna oddaja materiala tudi pri gasilskem domu ali demontaža enostavnejših komponent in jeklenih konstrukcij.

Kot smo že omenili uvodoma, so podvozje že naročili, naslednje leto pa računajo še na nadgradnjo cisterne tudi ob pomoč MO Slovenj Gradec. Slednja jim bom zagotovila sredstva v višini 100.000 evrov, ocenjena skupna vrednost novih pridobitev pa znaša 210.000 evrov.

Pri tem se člani PGD Podgorje zahvaljujejo vsem, ki ste jim že ali jim še boste pomagali na poti do njihovega cilja. Na pomoč!

Dogodki