Furs podaljšal rok za oddajo vloge za vzdrževane družinske člane preko spleta

family-2610205_960_720

Ne pozabite na uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane za odmero dohodnine za leto 2019, opozarjajo na Finančni upravi RS, od koder so danes sporočili, da so podaljšali rok za oddajo vloge preko eDavkov, pri čemer imate tudi možnost uporabe predizpolnjenega obrazca z lanskimi podatki in lahko sodelujete v nagradni igri.

Zavezanec, ki med letom ni uveljavljal te olajšave, in tisti, ki želi medletno uveljavljeno olajšavo spremeniti, mora vložiti »Vlogo za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane pri informativnem izračunu dohodnine«.

Vlogo je tudi letos mogoče oddati prek mobilne aplikacije eDavki ali prek  spletnega sistema eDavki. Prednost tega načina je tudi, da boste imeli možnost  uporabe pred izpolnjenega obrazca z lanskimi podatki.

Kot so sporočili, lahko zavezanci vlogo za uveljavljanje olajšave za vzdrževane družinske člane v elektronski obliki prek eDavkov oddajo do 20. februarja, v papirnati obliki pa do 5. februarja.

V Finančni upravi RS bodo od 6. 2. 2020 dalje v informacijski sistem vnašali podatke iz papirnatih vlog za uveljavljanje olajšave za vzdrževane družinske člane. V času vnosa teh podatkov bo ostal portal odprt tudi za zunanjo javnost. To pomeni, da bodo lahko zavezanci oddali to vlogo preko mobilne aplikacije eDavki ali preko spletnega portala eDavki do 20. 2. 2020, pojasnjujejo na Fursu.

Uporabljajte spletni portal eDavki ali pa si naložite mobilno aplikacijo eDavki in poslujte s Finančno upravo RS hitro in enostavno od kjerkoli. Prednosti poslovanja preko sistema eDavki je veliko, med drugim bodo uporabniki eDavkov lahko uporabili predizpolnjeni obrazec z lanskimi podatki, vračilo dohodnine 13 dni prej, kot sicer, sodelovanje v nagradni igri za električni skiro, električno kolo in 25.000 EUR.

Če zavezanec želi sodelovati v nagradni igri, se mu za oddan obrazec tako preko mobilne aplikacije, kot preko sistema eDavkov dodeli srečka, s katero se poteguje za električni skiro, električno kolo in nagrado v višini 25.000 EUR, so še zapisali na spletni strani www.gov.si.

Pri optimiziranju davčne obveznosti z vidika uveljavljanja posebne olajšave za vzdrževane družinske člane si lahko zavezanci pomagajo s programom za testni izračun dohodnine, ki je objavljen na portalu eDavki. Več informacij najdete TUKAJ.

Vir: FURS

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.